Un preot din județul Constanța a murit într-un incendiu ce i-a mistuit azi-noapte locuința

Mașină de intervenție a pompierilor de la ISU Dobrogea. FOTO Adrian Boioglu / CTnews.ro
Mașină de intervenție a pompierilor de la ISU Dobrogea. FOTO Adrian Boioglu / CTnews.ro

Pompierii constănțeni au fost solicitați să intervină în cursul nopții de luni spre marți pentru a lichida un incendiu izbucnit la o casă pe strada Crizantemei din satul Petroșani, comuna Deleni.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța, din primele momente s-au deplasat spre locul solicitării o autospecială de stingere din punctul temporar de stingere Valea Dacilor, precum și o autospeciala de stingere și un echipaj SMURD tip B din cadrul Gărzii 2 Chirnogeni.

„Incendiul se manifesta generalizat, la o casă de aproximativ 200 de metri pătrați. Din păcate, în interiorul casei a fost găsită o persoana de sex masculin, decedată, carbonizată. Intervenția s-a încheiat în jurul orei 04.35, cauza probabilă a incendiului fiind acțiunea intenționată a persoanei decedate”, au precizat reprezentanți ai ISU „Dobrogea”.

Locuința respectivă aparținea unuia dintre preoții comunei Deleni, iar reprezentanți ai Arhiepiscopiei Tomisului spun că nu cred că focul ar fi fost pus intenționat chiar de preot, cu intenția de a se sinucide.

„Am aflat cu stupoare și îndurerare de acest cumplit eveniment. Ne rugăm pentru sufletul părintelui adormit în acest tragic accident. Ne este foarte greu să credem că incendiul ar fi fost produs intenționat. Din datele noastre nu avea motive să facă așa ceva. Sperăm ca autoritățile să ne lămurească în scurt timp cine ar fi putut provoca incendiul”, a precizat părintele purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu.

Cazul a fost preluat de polițiștii constănțeni, care au deschis un dosar de cercetare penală.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*