Un polițist local din Constanța a fost amendat de un coleg din Poliția Rutieră după ce a refuzat să se legitimeze

Echipaje ale forțelor de ordine au ieșit în stradă pentru a verifica restricția de circulație pentru cetățeni. FOTO Cătălin SCHIPOR

O anchetă a fost deschisă la Constanța pentru a se stabili exact motivele și condițiile în care un polițist local a fost sancționat de către un coleg din IPJ Constanța pe care îl chemase pentru a-l ajuta la un caz rutier. Se pare că între cei doi a existat un schimb de replici, care a culminat cu refuzul angajatului Poliției Locale să își dea datele pentru a fi trecut în procesul verbal de constatare. 

Uitând prevederile legii și subordonarea instituțiilor, un polițist local a refuzat să colaboreze cu un polițist al Serviciului Rutier din cadrul IPJ Constanța. Incidentul a avut loc în seara de 31 martie.

„La data respectivă asiguram un filtru pe Aurel Vlaicu, undeva în zona Jumbo, când am fost anunțat de colegi că în zona Scapino, pe bulevardul Mircea, Poliția Locală a oprit un șofer despre care exista bănuiala că ar fi consumat băuturi alcoolice. M-am prezentat la locul respectiv, unde Poliția Locală oprise mai multe mașini. L-am întrebat pe un polițist local care e șoferul pe care-l suspectează că e băut, și am folosit etilotestul ce indica 0.32 mg/l alcool pur în aerul respirat. Am cerut actele șoferului respectiv, moment în care am constatat că acesta nu avea permis. M-am întors către cel de la Locală și l-am întrebat de ce a lăsat un șofer băut să stea în mașină cu cheile în contact și de ce nu i-a solicitat acestuia buletinul și permisul, ca la orice control. Atunci acesta m-a întrebat „ce bă, te-ai enervat că te-am pus la treabă?”“, a relatat polițistul Adrian Chisoi.

Ulterior, pentru a putea completa întreg raportul în vederea dosarului penal ce trebuia deschis, Adrian Chisoi a cerut să i se indice exact polițistul local care a oprit mașina. I s-a indicat o persoană în uniforma de Poliție Locală dintr-o mașină.

„I-am cerut buletinul pentru că era necesar să-i trec datele în raport, moment în care mi-a spus că nu are buletin la el și i-a indicat insigna din piept, spunându-mi „caută-mă după legitimația asta, mă găsești tu”“ a mai spus angajatul IPJ Constanța.

Acesta a insistat să i se prezinte documentul, iar cel din Poliția Locală a refuzat să se legitimeze, moment pentru care a fost amendat cu 500 de lei.

„La data de 31 martie, Inspectoratul de Poliție Județean Constanța a fost sesizat de către reprezentanții Poliției Locale Constanța cu privire la faptul că un polițist local a fost sancționat de către un polițist rutier.

La aceeași dată, conducerea I.P.J. Constanța a dispus activități de cercetare prealabilă în vederea stabilirii existenței sau inexistenței vreunei abateri disciplinare a polițistului în cauză.

Menționăm faptul că temeinicia și legalitatea procesului verbal de contravenție pot fi analizate doar de către instanța de judecată“, au transmis reprezentanții IPJ Constanța.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*