Un nou Post Medical Avansat, în dotarea Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța

Un nou Post Medical Avansat, în dotarea ISU Dobrogea

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța a adăugat un nou Post Medical Avansat Tip 1 (PMA I) pentru a spori intervenția și asistența medicală în cazurile de urgență din județul Constanța.

Potrivit ISU „Dobrogea”, îmbunătățirea capacității de răspuns în fața unor accidente cu mai multe victime a devenit posibilă datorită achiziționării acestei noi structuri mobile, echipată cu tehnologie de ultimă generație. PMA I are rolul crucial de a realiza un triaj rapid și precis al victimelor în situații de urgență, astfel încât să poată fi oferite primele măsuri salvatoare de viață.

Un aspect esențial al acestui post medical avansat îl constituie cele două corturi de tratament și triaj specializate, care permit tratamentul simultan al unui număr mare de victime. Aceste corturi sunt echipate cu sisteme de încălzire și răcire pentru a asigura condiții optime în orice situație.

Transportul echipamentelor este realizat cu ajutorul rulotelor speciale, remorcate de autospeciale pregătite pentru misiuni de intervenție medicală. PMA I dispune de un generator propriu de curent, asigurând astfel alimentarea cu energie electrică a tuturor dispozitivelor medicale.

Pe lângă dotările tehnologice, postul medical este echipat și cu medicamente, materiale sanitare și echipamente esențiale pentru îngrijirea a 15 – 20 de pacienți, dintre care cel puțin cinci se află în stare critică. Printre acestea se numără un aspirator de secreții, un monitor, un ventilator automat și o butelie de oxigen, toate fiind indispensabile în gestionarea eficientă a situațiilor medicale de urgență.

Această investiție importantă face parte din proiectul VIZIUNE 2020 – Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM 2014-2020) și are un impact semnificativ în îmbunătățirea intervenției și asistenței medicale în cazul unor incidente grave, contribuind astfel la protejarea și salvarea vieților în situații de urgență.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*