Un nou caz de cerșetorie sancționat de către polițiștii locali constănțeni

Cerșetorii sunt în atenția Poliției Locale Constanța. FOTO DGPL Constanța

Polițiștii locali din cadrul serviciilor operative de ordine publică ale Direcției Generale Poliția Locală, în dimineața de 13 iulie, au depistat o persoana care apela la mila publicului, exercitând acte de cerșetorie, folosindu-se de o persoana cu dizabilități fizice și psihice pentru a solicita și obține ajutor material de la trecătorii din zona Autogării Sud Constanta.

Echipajele de control au condus persoanele în cauza la sediul Direcției Generale Politia Locală Constanta unde s-au întocmit actele premergătoare în vederea sesizării și predării instituției abilitate pentru demararea cercetării infracțiunii de “Exploatarea cerșetoriei. Traficul și exploatarea persoanelor vulnerabile“ așa cum este prevăzută în dispozițiile articolului 214 din Noul Cod Penal. Polițiștii locali au întocmit proces verbal de depistare pentru predarea persoanelor depistate secției competente teritorial.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*