Un nou batalion american vine pe 1 august la baza Mihail Kogălniceanu

Militarii americani la Black Sea Rotational Force, Kogalniceanu. FOTO forter.ro
Militarii americani la Black Sea Rotational Force, Kogalniceanu. FOTO forter.ro

Ceremonia transferului de autoritate pentru Black Sea Rotational Force 16.1 si 16.2 este stabilita pe 1 august la ora 11 a.m., in baza aeriana de la Mihail Kogalniceanu.

Ceremonia marcheaza incheierea BSRF 16.1 care a inceput in ianuarie si s-a incheiat in august 2016. Black Sea Rotational Force 16.1. a organizat opt exercitii multilaterale, 83 de proiecte CIMIC si aproape 40 de activitati de tip mil-to-mil in 15 tari din cadrul ariei de responsabilitate a Comandamentului European al Statelor Unite .

“Misiunea BSRF este decisiva in crearea parteneriatelor de durata cu aliatii de incredere ai Statelor Unite” afirma Lt.Col. Justin Ansel, comandantul Black Sea Rotational Force 16.1. “Legaturile au devenit prietenii – care vor dura o viata intreaga. Aliatii NATO cu care BSRF s-au antrenat in parteneriat demonstreaza hotararea pe care tarile nostre o au pentru pace si stabilitate in regiune”.

Batalionul 1 Regimentul 8 de Infanterie Marina este inlocuit de Batalionul 2, Regimentul 8 pentru noua iteratie de aproximativ 6 luni. Ambele unitati au unitatea de baza in Camp Lejeune Infanterie Marina, Carolina de Nord.

Black Sea Rotational Force este un cotingent de Infanteristi Marini si Marinari din zona marii Negre si a Caucazului care demonstreaza parteneriate dovedite, consolideaza capacitatea militara, promoveaza securitatea regionala si asigura capacitatea de reactie rapida in situatii de criza conform directivelor Comandamentului European al Statelor Unite si Marine Forces Europe and Africa.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*