Un mormânt din cimitirul musulman din Valea Seacă a fost profanat

Mormântul a fost distrus de persoane necunoscute. FOTO Minever Zuleila Kadir

Cel puțin un mormânt a fost profanat în cimitirul musulman din Valu lui Traian – Valea Seacă. Descoperirea a fost făcută de o localnică care a mers în cimitir pentru a face curățenie la morminte. 

Pe 23 aprilie începe sărbătoarea musulmană Ramadan, care se încheie în seara zilei de 23 mai. Pentru credinţa islamică, Ramadanul este un timp special pentru reflecţie spirituală, rugăciune, binefacere şi familie. Este unul din stâlpii credinţei islamice, iar musulmanii din întreaga lume vor evita să mănânce sau să bea de la răsărit până la apus.

Minever Zuleila Kadir a mers în cimitir pentru a pregăti mormintele rudelor trecute în lumea celor drepți și a găsit un mormânt distrus.

„Inițial m-am dus să fac curat la mormintele celor apropiați și-am avut parte de o surpriză mai puțin plăcută și anume: profanare de morminte.
Stau și mă intreb: există atâta răutate oare?
Și cel sau cei care au făcut treaba asta n-au frică de Allah? Nu vă gândiți că la råndul vostru veți ajunge la fel? Sub o piatră?
S-a ajuns ca în luna sfântă de Ramadan să uite de credință și să recurgă la asemenea josnicie. Dumnezeu să vă dea după sufletul ăla murdar pe care-l aveți!“ a postat aceasta pe Facebook.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*