Un militar din Batalionul 911 Infanterie „Capidava“ din Medgidia a fost decorat de către partenerii americani în Kandahar

Caporalul clasa a III-a Constantin Iosif din Batalionul 911 Infanterie „Capidava“. FOTO MAPN

Caporalul clasa a III-a Constantin Iosif din Batalionul 911 Infanterie „Capidava“ din Medgidia a fost recompensat recent, de către partenerul american, cu medalia The Army Commendation C Device, în cadrul unei ceremonii desfășurate în Baza Aeriană Kandahar.

Veteran al teatrelor de operaii, Constantin se află la a doua misiune într-un teatru de operaţii, de această dată alături de militarii Batalionului 495 Protecția Forței „Vulturii Negri”. Decoraţia i-a fost acordată pentru modul profesionist în care a acționat, salvând viața camarazilor săi în Afganistan.

Pe timpul unei misiuni de consiliere privind securitatea desfășurării alegerilor prezidențiale în Afganistan, echipa condusă de către generalul de brigadă Edmond Mile Brown, comandantul TAAC-S a fost angajată cu foc de către un insurgent, la ieșirea dintr-o bază militară afgană.

Militarii americani se aflau în cadrul unui convoi al Batalionului 495 Protecția Forței „Vulturii Negri”. Atacatorul a fost angajat imediat cu foc și neutralizat de către caporalul clasa a III-a Constantin Iosif, servant la mitralieră pe unul dintre autovehiculele MRAP. Pentru modul în care a acționat aplicând procedurile standard de operare, militarul român a fost decorat de către partenerul american cu medalia The Army Commendation C Device, în cadrul unei ceremonii desfășurate în Baza Aeriană Kandahar.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*