Ofițer jandarm constănțean, medaliat la încheierea misiunii sub egida NATO în Afganistan

Locotenent colonel Marian Zamfira, jandarmul constănțean medaliat NATO în Afganistan. FOTO IJJ Constanța

Locotenent colonel Marian Zamfira este unul dintre cei patru jandarmi români care s-au întors recent din Afganistan, după ce au participat pentru o perioadă de șase luni la misiunea NATO – Resolute Support Mission (RSM), de consiliere a forțelor de ordine publică și securitate afgane. În semn de apreciere și recunoaștere a activității desfășurate, jandarmul constănțean a primit medaliile NATO non-Article 5 și Army Commendation, aprecierea de serviciu întocmită de superiorii americani fiind „Outstanding” (Excepțional).

Potrivit Inspectoratului Județean de Jandarmi Constanța, în cele șase luni, ofițerul constănțean a îndeplinit funcția de consilier pentru pregătirea forțelor de poliție afgane (Advisor Police Training) și a desfășurat cu succes zeci de misiuni de pregătire și consiliere, reconfirmând valoarea pe care forțele de jandarmerie o aduc misiunilor de consolidare a păcii în zonele post-conflict.

„Activitatea de bază a personalului Jandarmeriei Române dislocat în Afganistan a constituit-o mentoratul. Jandarmii români au avut misiunea de a veni în sprijinul forțelor de securitate și instituțiilor afgane prin activități de pregătire, instruire, perfecționare și consiliere. Pentru a participa la această misiune, colegul nostru au trecut mai multe probe de verificare a cunoștințelor de specialitate, a competențelor lingvistice în limba engleză, examenul psihologic, cât și cel medical”, au precizat reprezentanții IJJ Constanța.

În aceste zile, jandarmul constănțean va urma alături de ceilalți participanți la misiune, un program specific de evaluare medicală și recuperare psihologică, apoi se va întoarce la Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța.

Locotenent colonel Marian Zamfira este ofițer activ în jandarmerie din anul 1999. Pe parcursul carierei a îndeplinit funcții operative de conducere, în prezent fiind ofițer specialist formare profesională. A absolvit cursul de pregătire de bază, specialitatea misiuni internaționale – Afganistan în anul 2013 și cursul de pregătire de bază pentru participarea la misiuni ONU – anul 2016. A participat la misiunea de instruire a poliției naționale afgane NATO Training Mission in Afghanistan în perioada mai 2013 – decembrie 2013 și la misiunea ONU pentru Stabilizare în R.D. Congo, în perioada ianuarie 2018 – ianuarie 2019.

Începând cu anul 2002 și până în prezent, jandarmii din cadrul Inspectoratului Județean Constanța au participat la 23 de misiuni în afara granițelor, contribuind substanțial la efortul instituției Jandarmeriei Române, ca furnizor de expertiză și securitate în plan internațional.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*