Un marinar străin a decedat în Portul Constanța. Se investighează o moarte suspectă

Pilotina SAR Artemis a adus marinarul cu probleme la mal. FOTO IPJ Constanța

Lucrătorii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime au fost sesizaţi în seara de 7 ianuarie despre faptul că la bordul unei nave aflate în staţionare în rada interioară a Portului Constanţa se află o persoană decedată.

Echipajul navei aflate în rada interioară a Portului Constanța a solicitat transportarea la mal a unui marinar – căpitanul, cu probleme de sănătate. A intervenit pilotina SAR Artemis, dar până a ajunge la nava unde se afla persoana cu probleme medicale, aceasta a decedat.

Echipa operativă a Poliției Transporturi s-a deplasat în dana 10, unde persoana decedată a fost adusă la mal de o ambarcaţiune pilotină, stabilind că este un bărbat de 66 de ani, de cetățenie si naționalitate georgiană, marinar pe o navă pavilion Sierra Leone.

După constatarea decesului de către medicii de pe ambulanţa sosită la faţa locului a fost stabilit diagnosticul prezumtiv de moarte suspectă.

Trupul neînsuflețit a fost transportat la Morga Cimitirului Central Constanţa în vederea efectuării necropsiei, în cauză fiind întocmit dosar penal, cercetările urmând a fi continuate de către lucrătorii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs decesul.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*