Un individ cu „cazare, cazare“ le-a dat polițiștilor locali constănțeni datele de identificare ale unui prieten pentru a nu primi amendă, dar acum s-a ales cu dosar penal

Individul care și-a declinat o altă identitate a fost prins și s-a ales cu dosar penal. FOTO DGPL Constanța

În cursul zilei de 6 august, Direcția Generală Poliția Locală Constanța a organizat și desfășurat o acțiune pentru combaterea practicilor nelegale în ceea ce privește intermedierea serviciilor de cazare realizate de către persoane fizice neautorizate în perimetrul cuprins între Bulevardul Alexandru Lăpușneanu, Bulevardul Aurel Vlaicu și Bdul Mamaia (inclusiv Stațiunea Mamaia).

În urma controlului efectuat de către lucrătorii instituției a fost depistata o persoană, în vârsta de aproximativ 30 de ani, care desfașura activități de prestări servicii prin închirierea unor bunuri imobile în vederea obținerii de foloase în mod ilicit, faptă care trebuia sancționată conform Legii 12/1990.

Cel în cauză a susținut că nu are actul de identitate asupra sa și a oferit datele de identificare ale altei persoane, date pe care le cunoștea întrucât fusese prieten si vecin cu aceasta din urmă.

La o dată ulterioară – 14 august, la sediul Direcției Generale Poliția Locală s-a prezentat persoana pe numele căreia a fost întocmit procesul verbal de contravenție si care a declarat că nu el este făptuitorul real, ci o altă persoană care a prezentat organelor de control datele sale personale.

În urma verificărilor efectuate a reieșit veridicitatea celor susținute de reclamant, fapt pentru care la data de 21 august a fost identificată și prinsă persoana care dăduse datele false de identificare, în timp ce exercita același tip de activități neautorizate în zona unui supermarket de pe bulevardul Aurel Vlaicu.

Este vorba de un bărbat în vârstă de 32 de ani din municipiul Constanta și pentru care s-au întocmit actele premergătoare în vederea sesizării instituției abilitate să efectueze cercetări pentru infracțiunea de “Fals în declarații” prevăzută de art.326 C.pen.

A fost condus la sediul Direcției Generale Poliția Locală Constanța unde s-a stabilit adevărata identitate și apoi predat unității de poliție competente material și teritorial.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*