Un inconștient a fost prins la volan de către polițiștii constănțeni, cu o alcoolemie de 3,75 mg/l în sânge

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest. FOTO IPJ Constanța

Un individ inconștient a fost depistat de către polițiștii constănțeni în timp ce conducea o mașină pe străzile din Constanța cu o alcoolemie record, dar și dreptul de a conduce suspendat tot din aceleași motive. 

În cursul zilei de 31 octombrie, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Constanța, au depistat un bărbat, în vârstă de 48 de ani, din Constanța, care a condus un autoturism, pe aleea Pelicanului din municipiu. În urma verificărilor în baza de date a reieșit că individul avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Pe 24 iulie bărbatul în cauză a condus un autoturism pe strada Topolog din Constanța, fiind sub influența băuturilor alcoolice  – 0,94 mg/l alcool pur în aer expirat. Înainte de asta, în 2014 i-a fost anulat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, dar doi ani de zile mai târziu și-a redobândit acest drept.

Pentru că emana halenă alcoolică, polițiștii l-au testat cu etilotestul. Aparatul a indicat o concentrație de 1,62 mg/l alcool pur în aerul respirat, iar ulterior, analizele de sânge efectuate la Serviciul de Medicină Legală au dat verdictul final: 3,75 mg/l alcool pur în aerul respirat.

Cele mai multe persoane intră în comă alcoolică în jurul valorii de 1 mg/l alcool pur în aerul respirat, potrivit specialiștilor.

Șoferul a fost reținut inițial pe 24 de ore, iar ulterior, instanța a decis arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*