Un englez care voia să aducă din România 71 monede bizantine a fost prins la graniță

Monede bizantine descoperite la Vama Veche
Monede bizantine descoperite la Vama Veche

Un caz mai puțin obișnuit a avut loc la Vama Veche. Un cetățean englez a încercat să introducă ilegal în țară 71 de monede bizantine. Bărbatul de 43 ani venea cu autocarul din Turcia.

Oamenii legii spun că în bagajele lui au fost găsite cinci pliculețe de plastic cu monedele vechi.

În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că este vorba de 71 de piese din metal alb şi negru – roşcat, ale căror caracteristici indică faptul că ar fi monede bizantine, susceptibile a fi obiecte de patrimoniu cultural. Bărbatul a declarat că a achiziţionat bunurile dintr-un bazar din Turcia, dar nu a putut prezenta documente justificative.

Monedele au fost confiscate, iar bprbatul este cercetat penal pentru fapta sa.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*