Constanța va avea un nou parc de 2 hectare. RAJA a reabilitat Cișmeaua Otomană

Cișmeaua Otomană. FOTO facebook / T.C. Köstence Başkonsolosluğu
Cișmeaua Otomană. FOTO facebook / T.C. Köstence Başkonsolosluğu

După mai bine de 150 de ani, singura cişmea otomană din Constanţa a fost reabilitată şi pusă în valoare. Construită în 1864 şi deteriorată de-a lungul timpului, monumentul istoric este unul dintre ultimele mărturii ale administraţiei otomane din Dobrogea şi singurul de pe teritoriul judeţului Constanţa, din această categorie, renovat în întregime.

“În shimburile de experienţă pe care le-am avut cu colegi din Europa am învăţat multe lucruri. Cel mai important a fost acela că o companie care furnizează un serviciu fundamental pentru cetăţeni trebuie să întoarcă, spre comunitate, cât poate de mult din ceea ce realizează. Ne-am străduit şi ne vom strădui întotdeauna să facem un serviciu de calitate, dar pe lângă această activitate de bază, am învăţat să ne implicăm în activităţile cetăţii, pentru că facem parte din cetate şi cetatea se mândreşte cu noi. Astăzi, vă aducem la cunoştinţă că am pus în valoare un monument important, care arată că Dobrogea a fost populată tot timpul, că aici a existat o civilizaţie puternică, sănătoasă, modernă, de sute de ani.

Cişmeaua Otomană datează de la 1864 şi în acele vremuri asigura o apă de calitate întregii localităţi. Prin restaurarea uneia dintre cele mai vechi construcții ale Constanței moderne, Compania de apă RAJA își arată respectul și aduce un omagiu istoriei și patrimoniului cultural al celui mai vechi oraș al României. Pentru noi, Cișmeaua Otomană reprezintă emblema apei în orașul nostru, iar restaurarea acestui monument istoric reprezintă un nou început simbolic în încercarea noastră continuă de a asigura, prin apă, o calitate a vieții cât mai ridicată”, a declarat Felix Stroe, directorul general SC RAJA SA.

Ideea renovării cișmelei aparține jurnaliștilor de la Info Sud Est. În timpul unui interviu realizat în luna noiembrie 2015 ei au adus în discuție acest monument care merita să fie reabilitat.

Odată cu deschiderea zonei din jurul cișmelei, Constanța va căpăta un parc nou de peste 2 hectare. Zona verde va fi deschisă constănțenilor în jurul datei de 15 iulie 2016.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*