Un brașovean acuză că fiica sa, de 14 ani, a fost violată vara trecută la Costinești, dar dosarul a fost clasat de procurori

Un bărbat din Săcele, județul Brașov, acuză că fiica sa, în vârstă de 14 ani, ar fi fost violată vara trecută la Costinești, dar procurorii au decis clasarea dosarului deoarece „probele în acuzarea inculpatului nu au caracter cert, nu sunt decisive și lasă loc unei nesiguranțe în privința vinovăției”.

„Fiica mea, în vârstă de 14 ani, a fost violată în noaptea de 1/2 august 2021 în stațiunea Costinești unde se afla împreună cu un grup de prieteni. Violatorul a stat doar o lună arestat, după care a fost trimis în arest la domiciliu, întrucât Tribunalul Constanța i-a admis contestația împotriva arestului preventiv. Ulterior, Parchetul Mangalia a propus ca el să fie plasat sub control judiciar, lucru care s-a și întâmplat. Individul de 24 de ani din Alba Iulia, dar cu dublă cetățenie română și austriacă, a stat sub control judiciar 60 de zile, mai exact, până la data de 24.11.2021. După această dată, a fost lăsat liber, iar înainte de Crăciun, Parchetul Mangalia a clasat dosarul”, a spus bărbatul într-un comunicat pentru presă.

În document, bărbatul a explicat cum s-ar fi petrecut lucrurile în noaptea respectivă.

„Fiica mea se afla în Clubul <<Max>> din Costinești, iar după o ceartă cu prietenul ei, a plecat, însoțită de o amică, spre locul de cazare. Pe drum, fata mea a fost abordată de acest individ, care s-a oferit să o conducă. Menționez faptul că fiicei mele îi era foarte rău, iar fata care o însoțea, inițial, a plecat, lăsând-o singură. Fata mea i-a spus individului că merge la pensiunea unde se afla cazată pentru a-și face bagajele și a reveni acasă, la Săcele. Ajunși la pensiune, T.D. a văzut că în cameră dormea un băiat, l-a trezit brutal și i-a cerut, imperativ, să iasă din cameră, în caz contrar, îl va lua la bătaie. Băiatul a ieșit, dar a rămas pe hol. T.D. a blocat cele două căi de acces, de la ușă și balcon și a forțat-o pe fiica mea, apăsând-o puternic pe gât, să întrețină un raport sexual neconsimțit. Alertați de băiatul rămas pe hol, grupul de prieteni al fiicei mele au reușit să intre în cameră, au văzut-o pe fiica mea dezbrăcată de la brâu în jos, iar pe violator, sărind de la balconul aflat la etajul 1 al clădirii. Ulterior, fata mea a povestit ce i s-a întâmplat și s-a deplasat cu prietenul ei, M. la secția de poliție Costinești”, a explicat tatăl.

Acesta spune că a făcut trei plângeri, la două dintre acestea neprimind încă răspuns. A treia plângere va fi judecată la data de 08.02.2022 de Judecătoria Mangalia.

„Nu este legal, nici normal ceea ce au decis procurorii. Un violator să fie lăsat liber. Violatorul fiicei mele care încă nu și-a revenit din acest coșmar”, a mai scris bărbatul.

Din actele de urmărire penală a reieșit că fata a plecat de acasă fără știrea părinților, în data de 31 iulie, și mers cu trenul la Constanța împreună cu o cunoștință, urmând să stea la o rudă a acesteia din urmă. Ea și-a sunat însă prietenul, care era în Costinești, și au stabilit că va sta la pensiunea unde era acesta cazat împreună cu alți doi băieți.

În seara zilei de 1 august, minora a mers în discotecă, dar nu a stat cu prietenul ei, ci cu alți tineri, pe care i-a cunoscut acolo și cu care a băut mai multe pahare cu băutură. Ea s-ar fi îmbătat și, fiindu-i rău, ar fi plecat spre pensiune împreună cu o fată pe care nu o cunoștea și care se oferise să o ajute. Pe drum, în timp ce mergeau pe plajă, cele două s-ar fi întâlnit cu inculpatul T.D., pe care nu-l cunoșteau, iar minora a decis să rămână cu el, în timp ce fata care o însoțea a plecat. Cei doi s-au plimbat pe plajă, au mers apoi la pensiunea unde era cazat inculpatul, iar de acolo la pensiunea unde stătea minora. Acolo bărbatul ar fi întreținut relații sexuale cu fata și ar fi fugit apoi, urmărit de prietenul fetei și amicii acestuia. Ulterior, fata și prietenul ei au mers la poliție, unde au depus plângere cu privire la comiterea infracțiunii de viol.

Cu ocazia audierii sale, inculpatul a recunoscut că a întreținut relații sexuale cu minora, dar a precizat că acestea ar fi fost consimțite, precizând că fata i-ar fi spus că are 18 ani. El a fost cercetat pentru viol și act sexual cu un minor, dar procurorul a decis clasarea cazului, sub ambele aspecte.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia a explicat în ordonanța de clasare a dosarului motivele pentru care a fost luată această decizie.

„Analizând materialul probator administrat, având în vedere declarațiile contradictorii ale martorilor cu privire la starea de ebrietate a persoanei vătămate, precum și concluziile raportului de evaluare psihologică a acesteia, din care rezultă că aceasta poate manifesta megalomanie și mitomanie, în cauză nu există certitudinea săvârșirii vreunei fapte penale de către inculpat. Probele în acuzarea inculpatului nu au caracter cert, nu sunt decisive și lasă loc unei nesiguranțe în privința vinovăției. Astfel, deși este cert că inculpatul a întreținut un raport sexual cu persoana vătămată, nu s-a probat că raportul sexual a fost realizat prin constrângere, sau prin profitarea de imposibilitatea persoanei vătămate de a se apăra sau de a-și exprima voința. De asemenea, deși este cert faptul că persoana vătămată a consumat băuturi alcoolice în cursul serii de 01.08.2021, din probele administrate nu a rezultat cu certitudine faptul că aceasta se afla în stare de ebrietate și, ca urmare, s-a aflat în imposibilitatea de a se apăra și de a-și exprima voința”, se arată în documentul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*