Un bărbat din Ovidiu, proaspăt eliberat din penitenciar, arestat preventiv după ce a bătut un tânăr de 17 ani

Un bărbat de 24 de ani din Ovidiu, care fusese eliberat de câteva zile din penitenciar, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile după ce a bătut un tânăr de 17 ani.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța a trimis un comunicat pe această temă pe care îl redăm integral.

“La data de 27.09.2023 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a propus judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 27.09.2023 şi până la data de 26.10.2023 inclusiv, a inculpatului D.C.V., cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de lovirea sau alte violenţe, prev. de art. 193 alin. 2 şi 21, lit. c din C. Pen., şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, prev. de art. 371 alin. 2 din C. Pen., ambele cu aplic. art. 38 alin. 2 din  C. Pen. şi art. 41 alin. 1 din C. pen.

În concret, în cauză s-au reţinut următoarele:

La data de 24.09.2023, în jurul orei 21:00, în timp ce se afla pe strada Principală din satul Culmea, oraș Ovidiu, judeţul Constanța, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, inculpatul D.C.V., în vârstă de 24 de ani, a lovit cu pumnul în zona feţei persoana vătămată D.A.L., în vârstă de 17 ani. Aceasta s-a dezechilibrat și a căzut la sol, lovindu-se cu capul de o bordură. Victima a suferit leziuni traumatice ce necesită pentru vindecare circa 8-9 zile de îngrijiri medicale.

Totodată s-a reţinut că prin fapta comisă, ce a fost văzută de mai multe persoane, inculpatul a tulburat ordinea şi liniştea publică.

Inculpatul D.C.V. a săvârşit fapta în stare de recidivă postexecutorie, la 8 zile după ce a fost liberat la termen dintr-un penitenciar, unde executase o pedeapsă de 1 an şi 9 luni de închisoare, pentru săvârşirea unor infracţiuni de lovire sau alte violențe, amenințare, violare de domiciliu, distrugere, și tulburarea ordinii și liniștii publice.

De asemenea, la data de 24.08.2023 el fusese trimis în judecată de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa pentru săvârşirea a două infracţiuni de evadare, reţinându-se că la datele de 21.05.2022 şi 10.07.2022, fiind  arestat la domiciliu, a părăsit locuinţa sa din satul Culmea.

În prezent, inculpatul D.C.V. mai este cercetat în calitate de suspect de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, pentru comiterea unei infracţiuni de ultraj, constând în aceea că la data de 11.12.2021 a adresat ameninţări cu acte de violenţă şi cu moartea unui agent de poliţie.

La data de 27.09.2023 judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța a admis propunerea procurorului de caz, dispunând luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 27.09.2023 şi până la data de 26.10.2023 inclusiv, faţă de inculpatul D.C.V.” – Parchetul de lângă Judecătoria Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*