Un bărbat arestat pentru incendierea unui autoturism s-a sinucis prin spânzurare în arestul IPJ Constanța

Sediul IPJ Constanța. FOTO CTnews.ro

Un bărbat aflat în arestul IPJ Constanța s-a spânzurat de gratii după ce ar fi rupt fâșii dintr-un cearceaf cu care și-a făcut un laț, la scurt timp după ce a fost încarcerat. Când a fost găsit deja era fără suflare, iar echipajul medical ajuns la fața locului nu a mai putut să îl resusciteze.

În jurul orei 16.00, polițiștii din cadrul Centrului de Reținere și Arest Preventiv al I.P.J. Constanța au sesizat, prin apel 112, despre faptul că în una dintre camerele de detenție se află o persoană spânzurată.

Este vorba despre un bărbat, de 72 de ani, din Constanța. Acesta a fost cercetat de către polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere prin incendiere – a dat foc la un autoturism pe 31 decembrie, pe bulevardul Aurel Vlaicu.

În data de 3 ianuarie, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, aceasta fiind prelungită la data de 28 februaroe pentru încă 60 de zile. Măsura controlului judiciar a fost pusă în aplicare de către polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale al I.P.J. Constanța.

Întrucât bărbatul nu s-a prezentat pentru a semna de două ori graficul de prezență impus prin măsura controlului judiciar, polițiștii au notificat instanța de judecată – Judecătoria Constanța, iar la data de 23 martie a fost emis un mandat de arestare preventivă pe numele acestuia, fiind dat în urmărire națională, conform procedurilor legale.

În cursul zilei de 1 aprilie, bărbatul a fost depistat de polițiștii Compartimentului Urmăriri – S.I.C., pe raza municipiului Constanța, fiind escortat și încarcerat în C.R.A.P. Constanța în jurul orei 14.00.

Având în vedere vârsta înaintată, precum și măsurile luate împotriva prevenirii răspândirii infecției cu COVID-19, la nivelul C.R.A.P. Constanța s-a luat decizia provizorie ca persoana încarcerată să fie repartizată singură într-una dintre camerele de detenție.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*