Un avocat din Constanța, cercetat de către DNA pentru favorizarea făptuitorului

Sediul DNA Constanța. FOTO Adrian Boioglu
Sediul DNA Constanța. FOTO Adrian Boioglu

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 27 februarie 2017 până la data de 27 aprilie 2017, față de inculpatul AVRAM ADRIAN, avocat în cadrul Baroului Constanța, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de favorizarea făptuitorului.
Din ordonanța privind măsura controlului judiciar întocmită de procurori a rezultat că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

La data de 7 decembrie 2016, inculpatul Avram Adrian, în calitate de avocat și apărător ales al inculpatului Balaican Vasile (trimis în judecată de către D.N.A. – Serviciul Teritorial Constanța pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, vezi comunicat nr. 738/VIII/3 din 31 mai 2016) l-a abordat pe inculpatul Dimoftache Răzvan, căruia i-a propus o înțelegere frauduloasă, de natură a determina pronunțarea unei soluții favorabile ambilor inculpați.

Astfel, inculpatul Avram Adrian i-a propus lui Dimoftache Răzvan să-și schimbe declarațiile date în fața procurorilor în sensul de a declara în instanță că suma de 500 de euro remisă fostului magistrat Balaican Vasile nu reprezenta prețul traficării influenței, ci un împrumut anterior. În opinia inculpatului Avram Adrian, în condițiile în care ambii inculpați ar fi declarat că suma remisă reprezintă un împrumut restituit, se puteau obține soluții de achitare.

Această precizare a fost făcută după ce inculpatul Avram Adrian, practician al dreptului, a afirmat că a studiat dosarul și prevede că se va ajunge la condamnări. De asemenea, acesta a precizat expres că este necesar ca ambii inculpați să își însușească teza mincinoasă a împrumutului.

Ulterior, în alte două rânduri, inculpatul Avram Adrian i-a transmis expres lui Dimoftache Răzvan că este bine să își însușească apărarea formulată de Balaican Vasile, în sensul că banii dați acestuia din urmă au reprezentat un împrumut și nu prețul traficării influenței.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Avram Adrian trebuie să respecte următoarele obligații:
a) să se prezinte la Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța, ori de câte ori este chemat;
b) să informeze de îndată Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța, cu privire la schimbarea locuinței;
c) să se prezinte la Inspectoratul Județean de Poliție Constanța, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat;
d) să nu depășească limita teritorială a României, decât cu încuviințarea prealabilă a Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța;
e) să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme;
f) să nu ia legătura cu persoanele menționate în ordonanța procurorilor și să nu comunice cu aceștia direct sau indirect pe nicio cale;

Inculpatului Avram Adrian i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Inculpatului Avram Adrian i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*