Primarul municipiului Mangalia și șase funcționari publici, trimiși în judecată pentru abuz în serviciu și complicitate

Primarul municipiului Mangalia, Radu Cristian, trimis în judecată pentru abuz în serviciu. FOTO: Facebook Radu Cristian

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a primarului municipiului Mangalia, Radu Cristian, și a șase funcționari publici pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și complicitate la abuz în serviciu, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit se menționează că, în perioada octombrie 2014 – decembrie 2017, primarul Radu Cristian ar fi încheiat ilegal 95 de contracte de asistență juridică și reprezentare cu o societate de avocatură, având ca obiect asistența juridică și reprezentarea primăriei municipiului Mangalia în dosarele aflate pe rolul instanțelor judecătorești și altor organe judiciare sau jurisdicționale. Este de precizat faptul că o parte dintre acestea ar fi fost încheiate în condițiile în care, la nivelul primăriei Municipiului Mangalia, existau deja contracte de asistență juridică încheiate cu o altă societate de avocatură, în care ar fi fost prevăzute onorarii și de peste 200 de ori mai mici față de cele stabilite în noile contracte.

În sprijinul său, acesta ar fi beneficiat de ajutorul celorlalți funcționari publici, care ar fi întocmit și semnat documente necesare pentru organizarea unor proceduri formale de achiziție a serviciilor juridice. Prejudiciul adus astfel Primăriei municipiului Mangalia a fost estimat la suma totală de 13.675.922 de lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Constanța, cu propunerea de menținere a măsurilor asigurătorii dispuse în cauză. În ciuda prejudiciului suferit, Primăria Mangalia a anunțat că nu se va constitui parte civilă în procesul penal.

Alături de primarul Radu Cristian, au fost trimiși în judecată Petrina Boiță, la data faptelor secretar al municipiului Mangalia, Romulus Dumitrana, la data faptelor administrator public al municipiului Mangalia și persoană delegată cu atribuții de primar, Didi George Călin, la data faptelor director în cadrul Direcției juridice și de administrație publică locală și ulterior director în cadrul Direcției de achiziții publice și programe de dezvoltare din cadrul primăriei Mangalia, Daniel Vlădescu, la data faptelor șef al Serviciului Juridic din cadrul primăriei Mangalia, Diana-Ionela Fotin, la data faptelor director al Direcției de Management Fiscal și Control din cadrul primăriei Mangalia, Maria Negru, la data faptelor funcționar în cadrul Compartimentului Control Financiar Preventiv Propriu al Primăriei Mangalia, avocat în cadrul Baroului București, toți pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*