Un agent de la Penitenciarul Poarta Albă a fost reținut după ce a primit mită țigări și papuci de la un deținut

Doi bărbați, unul dintre ei agent din cadrul Penitenciarului Poarta Albă – Secția Exterioară Valu lui Traian, au fost reținuți de procurorii constănțeni pentru luare de mită, respectiv, complicitate la luare de mită, după ce au primit bani și bunuri de la un deținut pentru a nu-l scoate la munci grele.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, în perioada februarie – aprilie 2020, Florin Croitoru, agent de penitenciare în cadrul Penitenciarului Poarta Albă – Secția Exterioară Valu lui Traian, i-a solicitat unui deținut, și ulterior a primit în numele acestuia, prin intermediar, aproximativ 60 de pachete cu țigarete, o pereche de papuci și suma de 500 de lei. Apoi, în aceeași perioadă de timp, a mai cerut și primit un trening, o pereche de pantofi și un parfum, toate acestea pentru a-și exercita atribuțiile de serviciu astfel încât să nu-l scoată la munci grele pe deținut, și să-i creeze un regim preferențial de muncă.

„În caz contrar, agentul de penitenciare Croitoru Florin îi îngreuna voit situația deținutului, selecționându-l să-și desfășoare activitatea la ghena de gunoi”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

La data de 4 martie, bărbatul care acționa ca intermediar al lui Florin Croitoru, a primit suma de 500 de lei, pe care agentul i-o solicitase deținutului, cunoscând că banii sunt primiți de Croitoru pentru a-și exercita atribuțiile de serviciu astfel încât să nu-l scoată la munci grele pe martor. Ulterior, la data de 10 martie, intermediarul a primit de la agentul din penitenciar și treningul, perechea de pantofi și parfumul.

La data de 29 mai, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, în urma perchezițiilor efectuate, au dispus reținerea celor doi inculpați, Florin Croitoru, agent de penitenciare în cadrul Penitenciarului Poarta Albă – Secția Exterioară Valu lui Traian, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată, iar intermediarul său pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la luare de mită în formă continuată.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*