UMC organizează concurs de admitere la studii de licență pentru categoria „români de pretutindeni”

Universitatea Maritimă din Constanța organizează concurs de admitere la studii de licență pentru categoria „români de pretutindeni”. FOTO: UMC

Universitatea Maritimă din Constanța (UMC) a deschis perioada de înscrieri pentru Admiterea la sesiunea de vară 2023 pentru programele de licență. Într-o veste bună pentru „românii de pretutindeni”, UMC oferă școlarizarea și cazarea gratuită pentru această categorie de candidați.

Procesul de admitere la studiile de licență se va realiza pe bază de dosar, în ordinea descrescătoare a mediilor obținute la examenul de Bacalaureat. Candidații trebuie să acceseze link-ul https://admitere.cmu-edu.eu/ și să încarce documentele scanate necesare înregistrării.

Printre documentele solicitate se numără diploma de bacalaureat, foaia matricolă pentru studiile liceale absolvite, certificatul de naștere, copia pașaportului (primele trei pagini), copia cărții de identitate, adeverința medicală tip „clinic sănătos”, declarația pe proprie răspundere de asumare a identității și o fotografie tip 3/4.

Un aspect important pentru „românii de pretutindeni” este că Universitatea Maritimă din Constanța nu va percepe taxa de înscriere și înmatriculare pentru această categorie de candidați.

Pentru a obține informații suplimentare despre procesul de admitere la UMC și despre sesiunile din iulie și septembrie, candidații pot accesa pagina web https://cmu-edu.eu/admitere/. De asemenea, UMC oferă suport tehnic pentru înscrierea online, atât la sediul central din Constanţa, de pe strada Mircea cel Bătrân 104, cât și consiliere telefonică la numerele de telefon: 0756 134 672 sau 0755 063 338.

Aceasta este o oportunitate deosebită pentru tinerii interesați să urmeze studii universitare în domeniul maritim la o instituție de învățământ recunoscută și apreciată în Constanța. Înscrierile pentru Admiterea la sesiunea de vară la UMC se vor încheia pe data de 13 iulie 2023.

Din categoria românilor de pretutindeni fac parte persoanele care îşi asumă în mod liber identitatea culturală română, persoanele de origine română și cele aparținând filonului lingvistic şi cultural românesc care locuiesc în afara frontierelor României, indiferent de etnonimul folosit (în conformitate cu prevederile Legii nr. 299/2007), precum și românii emigrați, fie că au păstrat sau nu cetățenia română, descendenții acestora, precum și cetățeni români cu domiciliul stabil sau reședința în străinătate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*