Ultimul weekend cu spectacole al anului la Teatrul de Stat Constanța

„Îndoiala”, reprezentație în weekend la Teatrul de Stat Constanța.

Teatrul de Stat Constanța pregătește pentru luna ianuarie a anului viitor două premiere. Mai întâi, un spectacol care se află în acest moment în producție și al cărui titlu va fi anunțat în curând, apoi premiera la Constanța a coproducției cu Teatrul Maghiar de Stat din Cluj Napoca și Teatrul Național de Dramă din Ljubljana, „Prometeu ’22”.

Până atunci, în weekend-ul care urmează, Teatrul de Stat Constanța a programat ultimele două reprezentații din acest an, două spectacole cu mize total diferite.

Sâmbătă, 17 decembrie, de la ora 19.00, la Sala Studio a teatrului constănțean puteți vedea spectacolul „Îndoiala” de John Patrick Shanley, în regia Dianei Mititelu. În distribuție: Iulian Enache, Dana Dumitrescu, Cristiana Luca, Laura Iordan. Traducerea textului îi aparține lui Eugen Gyemant, decorul a fost conceput de Andreea Săndulescu, iar costumele, de Ioana Ungureanu, ilustrația muzicală fiind semnată de Adrian Piciorea.

Părintele Flynn și sora Aloysius, directoarea școlii parohiale ce funcționează pe lângă biserica catolică St Nicholas dintr-un cartier al New York-ului, intră în conflict atunci când sora James observă și raportează anumite indicii ale unui presupus abuz sexual al preotului asupra unui elev de culoare. Îndoiala nu este în niciun punct înlocuită de certitudine, ceea ce face ca spectatorii să-și formeze convingeri potrivit propriilor experiențe sau date personale.

Piesa lui John Patrick Shanley a fost laureată în 2005 cu Premiul Pulitzer și cu Premiul Tony. A fost ecranizată în 2008, în regia autorului, cu o distribuție de excepție: Meryl Streep, Philip Seymour Hoffman, Amy Adams și Viola Davis, primind mai multe nominalizări pentru Premiile Oscar.

Duminică, 18 decembrie, tot de la ora 19.00, a fost programat spectacolul care are nevoie de dumneavoastră, de spectatori, pentru a primi formă și conținut: „Meciul de comedie. Spectacol interactiv de improvizație”, în regia lui Dragoș Muscalu, scenografia Lăcrămioarei Dumitrașcu și cu acompaniamentul la pian, live, improvizat pe loc, al muzicianului Vlad Pasencu.

„Meciul de comedie”, Spectacol interactiv de improvizație. FOTO: TSC

Cele două echipe care se vor confrunta pe scenă, Real Stavrid și AC Biban sunt formate din actorii Ecaterina Lupu, Florin Aioane, Remus Archip, Mirela Pană, respectiv Cătălina Mihai, Andrei Cantaragiu, Lucian Iftime și Ștefan Mihai, și vor fi arbitrate de Andrei Bibire.

Spectatorii sunt așteptați să vină cu idei, să-și dea frâu liber imaginației, pentru că actorii vor juca, dansa sau cânta după cum le va spune publicul. Dacă vor greși, vor pierde puncte sau vor fi eliminați. Desemnarea câștigătorilor fiecărei reprize și, în final, ai meciului, va fi decisă de intensitatea și durata aplauzelor.

Menționăm că, încă din martie anul acesta, reprezentațiile Teatrului de Stat Constanța se desfășoară la Sala Studio din strada Ion Lahovari nr. 2A, situată la circa 100 de metri de clădirea teatrului din Bulevardul Ferdinand, aflată în renovare din noiembrie anul trecut.

Pentru cei care doresc să-și achiziționeze din timp bilete, precizăm că a fost afișat programul pe luna ianuarie. Biletele pot fi cumpărate online, pe platforma Mystage.ro, de la agenția de bilete a TSC din bulevardul Tomis nr. 97 sau, cu o oră înainte de spectacol, de la Sala Studio.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*