Ultimele tendințe în mobilier și design interior pot fi descoperite la Târgul Internațional de Mobilă de la ROMEXPO

Ultimele tendințe în materie de mobilă de interior le puteți vedea la BIFE-SIM 2019, la Romexpo

BIFE-SIM 2019, târg internațional de mobilă, echipamente și accesorii, își deschide porțile între 12 și 15 septembrie  la ROMEXPO.  Târgul este organizat conceptual în 6 saloane care vor facilita accesul vizitatorilor în zonele care îi interesează în mod deosebit și le vor permite alegeri informate și inspirate: Salonul Clasic, Salonul Design, Salonul Confort, Salonul Bucătării, Salonul Decorațiuni și Corpuri de Iluminat și Salonul Echipamente, Mașini, Utilaje, Materii Prime și Accesorii.

BIFE-SIM este platforma de lansare a noutăţilor a peste 230 de companii româneşti şi internaţionale, care vor expune diferite stiluri de mobilier, de la cel clasic, la cel modern, de la cel din lemn masiv, până la cel combinat cu sticlă sau piele, sau chiar pictat manual. Nu va lipsi nici întreaga ofertă de echipamente și utilaje pentru industria lemnului destinată eficientizării fluxului de producție și implementării de noi tehnologii.

La BIFE-SIM 2019 vor participa companii din Austria, Belgia, Bulgaria, China, Danemarca, Germania, Grecia, Letonia, Italia, Republica Moldova, Polonia, Spania, Turcia și Ungaria, gradul de internaționalizare al târgului fiind de 19%.

„Ne bucură participarea internaţională pe care BIFE-SIM o atrage an de an, ea demonstrând că piaţa românească de mobilă este în continuare ofertantă, atât din punct de vedere al exporturilor, cât şi al interesului crescut pentru importuri. Eforturile firmelor româneşti din ultimii ani de a se poziționa corect pe piața externă, prin promovarea intensă la târgurile internaționale de profil, şi eforturile noastre, ca organizatori, de a pregăti un eveniment comparabil cu cele din afara graniţelor, au dat rezultate. Remarcăm, de asemenea, și un interes crescut al producătorilor de mobilă din Republica Moldova de a expune la târgul nostru întrucât România devine o piață de desfacere atractivă pentru mobilierul produs acolo“ a afirmat Mihai Costriş, Director General ROMEXPO.

Cei mai buni specialiști în domeniul mobilei, producători, importatori, distribuitori și comercianți, decoratori, arhitecți și designeri, vor oferi, pe toată perioadă desfășurării târgului, sfaturi și idei pentru ca vizitatorii să găsească cele mai bune soluții, potrivite bugetului pe care îl au alocat.

BIFE-SIM este organizat de ROMEXPO, împreună cu Asociația Producătorilor de Mobilă din România și Camera de Comerț și Industrie din România și așteaptă la ediţia de anul acesta peste 15.000 de vizitatori, specialişti şi public larg, pentru care ROMEXPO a suținut o campanie media puternic targetată, atât în mass-media tradițională, cât și în online. De asemenea, târgul prezintă și ofertele firmelor membre ale Asociaţiei Clubul Român de Mobilă, partener al evenimentului.

Asociația Producătorilor de Mobilă din România și-a mobilizat proprii membri pentru a participa la expoziția reprezentativă pentru industria mobilei din România, dar a făcut eforturi mari și pentru promovarea acestui târg pe plan extern, trimițând invitații companiilor din străinătate, participante la târgurile internaționale la care România a fost reprezentată cu stand național. Au fost implicate în promovarea BIFE-SIM birourile comerciale ale României din străinătate, echipa APMR având o colaborare foarte bună cu consilierii economici din ambasadele României în lume. De asemenea, promoționalele BIFE-SIM au fost prezentate la toate târgurile internaționale la care România a participat.

 „Împreună cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, cu sprijinul incontestabil al doamnei secretar de stat Mihaela Voicilă, vom face un eveniment în cadrul BIFE-SIM de reafirmare a industriei de mobilă pe piețele externe. I-am invitat în a doua zi de expoziție pe toți consilierii economici ai statelor care au ambasade la București. Vom face o vizită de lucru la fiecare stand de mobilă, iar după vizită vor avea loc discuții în sala Madgearu din Pavilionul B3, care a fost rezervată de APMR, în acest sens. În consecință, toți producătorii și comercianții, care doresc să-și prezinte oferta în fața reprezentanților altor țări în România, sunt invitați să o facă în ziua de 13 septembrie 2019”, spune Aurica Sereny, președinte APMR.

Vizitatorii BIFE-SIM vor avea parte și de numeroase evenimente conexe, destinate atât specialiștilor, cât și curioșilor și pasionaților.

Conferința de Design, ajunsă la cea de-a VIII-a ediție, își propune anul acesta să aducă în discuție teme precum utilizarea și optimizarea spațiului de locuit, utilizarea și optimizarea spațiului public dar și sociologia locuirii. Conferința va avea loc în a treia zi a târgului, în Sala Madgearu, Pavilionul B3, în intervalul orar 11:00 – 14:00.

BIFE-SIM 2019 aduce în prim-plan și un proiect ambițios intitulat Apartamentul #better. ROMEXPO va prezenta pentru prima dată la un târg de profil din România, cu sprijinul Asociației #better și al firmelor expozante, modul în care un apartament poate fi organizat corect din punct de vedere al suprafeței optime și al dispunerii pieselor de mobilier. Apartamentul #better vizează atât latura educativ-informativă (finanțare, contracte, credite etc), cât și prezentarea practică a unui apartament în cadrul târgului. Apartamentul va fi prezentat în Pavilionul B2 și va avea 100 de mp utili.

De asemenea, în cadrul BIFE-SIM vor avea loc și workshopuri gratuite cu tematici precum designul floral, designul interior, promovarea online în industria design-ului, fotografia de arhitectură, amenajarea spațiilor comerciale și secretele broderiei pe materiale textile, piele, mobilier și accesorii. Pasionații din domeniul designului pot consulta programul workshopurilor pe https://www.bife-sim.ro/ro/workshops-by-atelierele-ilbah/.

Nu în ultimul rând, Asociația Clubul Român de Mobilă așteaptă reprezentanții companiilor care urmăresc extinderea vânzărilor pe piața europeană pe 14 septembrie, între orele 11.00 – 12.30, în Sala Nicolae Titulescu, la seminarul “Digitalizarea. Condiții de supraviețuire în vânzarea mobilei pe piața europeană”. Detalii despre seminar, la adresa https://www.bife-sim.ro/ro/seminarul-digitalizarea.

Publicul va putea admira și creațiile realizate în cadrul Concursului Național de Design de Mobilier, etapa PROTOTIP, organizat de Asociația Producătorilor de Mobilă din România în parteneriat cu ROMEXPO, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București – Facultatea de Arhitectură de Interior, Universitatea „Transilvania” Brașov – Facultatea de Ingineria Lemnului și Ordinul Arhitecților din România (OAR) – Filiala București.

O altă surpriză pentru cei care vor trece pragul BIFE-SIM va fi Tombola Vizitatorului, cu premii constând în obiecte de mobilier şi de amenajare interioară oferite de firmele expozante.

Program de vizitare

  • 12-15 septembrie 2019: intre 10.00-18.00

Loc de desfășurare BIFE-SIM: Pavilioanele B1 și B2, platformele exterioare 19, 11, V6

Bilet de intrare: 20 de lei

Cost parcare: 5 lei/ora

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*