Tuzla, Rasova și Aliman, următoarele pe lista localităților carantinate din județul Constanța

Județul Constanța va intra de mâine în Scenariul roșu

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța a propus carantinarea altor trei localități din județ, Tuzla, Rasova și Aliman, urmând ca măsura să intre în vigoare de miercuri, 2 decembrie, de la ora 08.00. Ordinul de intrare în carantină pentru cele trei localități va fi semnat de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, iar măsura va fi valabilă pentru următoarele 14 zile, cu posibilitate de prelungire, dacă situația o va cere.

Potrivit reprezentanților Prefecturii Constanța, rata de incidență în Tuzla este de 7,51, cu 55 de cazuri confirmate, la o populație de 7.328 de locuitori. În Rasova, incidența este de 6,14, cu 23 de cazuri confirmate, la o populație de 3.746 de locuitori, în timp ce în Aliman, rata de incidență a ajuns la 6,09, cu 17 cazuri confirmate, la o populație de 2.792 de locuitori.

Județul Constanța este pe primul loc la nivel național în privința incidenței pe ultimele 14 zile, rata înregistrată luni, 30 noiembrie, fiind de 7,49 la mie.

Între alte măsuri, în perioada de carantină este strict interzisă intrarea ori ieșirea din zona carantinată prin alte zone și căi de acces decât cele deschise circulației publice de pe drumurile naționale, județene, comunale și forestiere. Circulația și staționarea în spații publice a persoanelor este interzisă, cu excepția motivelor bine justificate, prevăzute în prezenta hotărâre, pe baza Declarației pe proprie răspundere, legitimației de serviciu sau a adeverinței eliberate de angajator.

Se limitează numărul de persoane în cazul magazinelor sau centrelor/ parcurilor comerciale astfel încât să se asigure opt mp/persoana cu respectarea normelor de distanțare. Magazinele sau Centrele/parcurile comerciale își vor reconfigura, acolo unde este posibil, circuitele, astfel încât să se asigure circuite unice, separate pentru intrare și pentru ieșire, poziționate constructiv neadiacent.

Operatorii economici care desfășoară activități de transport persoane și care tranzitează zona carantinată vor putea efectua opriri în stațiile proprii pentru urcarea sau coborârea călătorilor. Operatorii vor lua măsurile necesare pentru limitarea accesului în mijloacele de transport astfel încât să fie respectate măsurile de distanțare fizică, precum și pentru purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit 5 ani.

Totodată, în data de 6 decembrie, se permite deplasarea la și de la sediile secțiilor de votare, pentru exercitarea dreptului de vot, observarea alegerilor și pentru efectuarea operațiunilor electorale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*