Turiști amendați pe o plajă din Eforie Nord pentru nerespectarea măsurilor de distanțare socială

Stațiunea Eforie Nord. FOTO Primăria Eforie

Mai mulți turiști aflați pe o plajă a stațiunii Eforie Nord au fost amendați, sâmbătă, de polițiști, pentru nerespectarea măsurilor de distanțare socială.

Potrivit reprezentanților IPJ Constanța, polițiștii din Eforie au constatat, sâmbătă, că pe o plajă din stațiunea Eforie Nord nu se respectă măsurile de distanțare socială, conform normelor în vigoare.

„Mai multe grupuri de persoane, care nu aparțin aceleiași familii, încălcau prevederile Lg.55/2020, fapt pentru care polițiștii au aplicat șase sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea distanțării.

De asemenea, și un operator de plajă a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 5.000 de lei, pentru nerespectarea normelor de prevenire stabilite prin Ordinul Comun al Ministrului Tineretului și Sportului și al Ministrului Sănătății, emis în temeiul art.71, alin.2, din Legea.55/2020, cu solicitarea ca acesta să remedieze neregulile constatate pe sectorul de plajă alocat”, au transmis sursele citate.

Aproximativ 300 de polițiști, jandarmi, pompieri și reprezentanți ai organelor abilitate de control din județul Constanța au acționat sâmbătă, 25 iulie, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii și limitării infectării cu virusul Covid-19, în principalele zone aglomerate din județul Constanța.

Cu ocazia controalelor au fost verificate 175 de societăți comerciale și au fost aplicate 156 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 143.000 de lei, dintre care 56 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală (21.750 de lei), trei pentru nerespectarea normelor de protecție sanitară în cadrul organizării de activități de către operatorii economici (31.000 de lei), 26 pentru nerespectarea măsurilor sanitare în mijloacele de transport în comun (12.750 de lei), 16 pentru activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite (9.000 de lei) și 27 pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice (11.700 de lei).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*