Turist aflat la un pas de înec, salvat de un marinar militar aflat în timpul liber pe o plajă din Constanța

Maistrul militar clasa a V-a Arkadiusz Szczepanski. FOTO SMFN

Un turist aflat la un pas de înec, sâmbătă, 07 august, pe o plajă din Constanța, a fost salvat în ultima clipă de un marinar militar, aflat în timpul liber.

Potrivit colegilor săi din Forțele Navale, maistrul militar clasa a V-a Arkadiusz Szczepanski a ajutat sâmbătă, 7 august, la salvarea unui turist aflat la un pas de înec, în dreptul unei plaje din Constanța. Aflat în timpul liber, militarul l-a observat pe bărbatul care fusese luat de curenți și nu mai putea ajunge la mal. Fără să stea pe gânduri, a sărit în apă și l-a scos pe omul aflat în pericol, după care l-a predat echipei de salvamari.

„Împreună cu salvamarii, l-am așezat pe o targă rigidă, l-am imobilizat, i-am fixat gulerul cervical, apoi am sunat la 112 pentru a cere sprijinul unui echipaj medical. La sosire, paramedicii mi-au spus că am procedat foarte corect la imobilizarea lui. Din locul în care l-am așezat pe targă, am ajutat apoi să fie urcat în ambulanța, care era undeva pe faleză, neavând acces pe plajă, în zona unde s-a întâmplat totul”, a povestit marinarul militar.

Maistrul militar clasa a V-a Arkadiusz Szczepanski face parte din echipajul dragorului maritim DM 25, din cadrul Divizionului 146 Nave Minare-Deminare. Militarul este absolvent al Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale în promoția 2021.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*