Tuns, coafat şi distracţie de Ziua Copilului, în satul Siminoc

Activitate pentru copii la Siminoc
Activitate pentru copii la Siminoc

O sută şaptesprezece elevi ai Şcolii Gimnaziale Simonoc au sărbătorit în avans 1 iunie împreună cu Asociaţia Civicum Voluntaris şi Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă  “Albatros”, în cadrul acţiunii “La tuns copiii – practică şi bucurie de Ziua Copilului”,  din proiectul “Ucenicii Frumusetii”.

Proiectul “Ucenicii Frumusetii” este un proiect de responsabilitate socială sponsorizat de Fundația PACT cu susținerea financiară a OMV Petrom în cadrul programului de finanțare “Idei din Țara lui Andrei”.

O echipă de hairstylisti din Constanţa împreună cu 25 de elevi ai Centrului “Albatros” şi trei voluntari Civicum Voluntaris au reuşit astăzi să convingă băieţeii din sat să se tundă şi fetiţele să-şi facă minunate împletituri garnisite cu coroniţe şi clame colorate, în acord cu prima zi de vară de anul acesta.

În scurtele reprize dintre jocurile şi concursurile organizate, copiii au trecut pe la scaunul frizerilor şi pe la standul de make-up, unde astăzi s-au făcut machiaje speciale – face painting, cu tigrii, lei, fluturaşi, flori, buburuze şi vampiri.

Copiii au gustat cu plăcere jocurile de ştafetă cu sacul, cu baloane sau alergând cu lingurile de lemn în care au avut ouă Kinder, au participat la un atelier de decupaj şi unul de împletit brătări, pe care le poartă încântaţi pe mână. Cei mai energici au ales competiţiile de sărit coarda şi vechiul joc  “elasticul ”, în timp de unii dintre ei au jucat tenis de masă, badminton şi fotbal.

În ciuda căldurii, copiii s-au distrat şi s-au bucurat de toate activităţile şi mai ales de cadourile primite: jucării cumpărate de voluntari şi donate de prieteni ai Asociaţiei, dar şi dulciuri oferite de Maritimo Shopping Center şi prietenii Civicum Voluntaris.

Ucenicii Frumuseții – elevi ai Centrului Școlar de Educație Incluzivă „Albatros” Constanța – au avut oportunitatea de a face practică, exersându-şi dexteritatea şi cunoştinţele prin împletituri complexe şi tunsori pentru copii. Şi, pentru că la orice vârstă suntem copii, elevii Centrului Albatrosul au participat şi ei la o ştafetă cu saci, amunzându-se după o zi de muncă.

UCENICII FRUMUSEȚII este un proiect ambițios și foarte concentrat, în sensul că va produce multe schimbări, pentru o gamă variată de segmente sociale, într-un timp relativ scurt, fiind vorba de mai puțin de un an de implementare, respectiv de 10 luni, în perioada martie – decembrie 2016.

Valoarea totală a sponsorizării, alocată de Fundația PACT din fonduri provenite de la OMV Petrom, este de 64.890 RON.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*