Tu ai citi o carte scrisă de un pușcăriaș analfabet?

Călin Gavrilaș, editorialist Constanța News

Sunt pline penitenciarele de șmecheri care au furat din România cât au vrut, plini de aroganță, de nepăsare, de durere-n cot față de restul lumii, pe deplin convinși că niciodată lor nu o să li se întâmple nimic. Acești “analfabeți” ai societății, îmbrăcați în costume scumpe, se regăsesc atât în rândul politicienilor, a oamenilor de fotbal, a funcționarilor publici, a magistraților, sau a oamenilor de afaceri. Cu toții au furat de-au rupt, iar când justiția a pus, în sfârșit, mâna pe ei, cu toții au devenit bolnavi, sărmani, patetici, oameni amărâți demni de mila noastră, a celor sărăciți de ei.

Iar dacă faza cu boala nu a ținut în fața judecătorilor, șmecherașii au recurs la o altă strategie, scrisul de cărți științifice. Da, în pușcărie dacă scrii cărți științifice ți se reduce din pedeapsă. Cartea ta trebuie însă să poarte girul unui profesor universitar care să scrie cât de mare autor e infractorul, cât de importantă e opera lui (aia, vezi Doamne științifică, nu hoția), cât de necesară în domeniul cunoașterii, în fine, cât de necesară este pentru bunul mers al omenirii. Acești profesori, personaje renumite (medici, episcopi, avocați etc) își pun obrazul pentru niște infractori ale căror opere nu le vor citi niciodată pentru că știu că ele sunt nule, mai mult, sunt scrise de alte persoane decât autorii, sau sunt plagiate. Mi se pare că cei care-i girează ar merita să aibă aceeași soartă ca și cei care încearcă să batjocorească justiția, iar prin justiție, pe noi.

Nu înțeleg de ce până acum DNA nu a verificat aceste lucruri deoarece e ilogic ca un șmecheraș de ăsta să scape după câteva luni, sau câțiva ani, din pușcărie deși pedepsele lor sunt mai mari. Când ne gândim cât timp a trecut de la instrumentarea unui dosar până la finalizarea lui cu condamnarea corupților, e greu de crezut că procurorii DNA privesc cu resemnare eliberarea pe bază de scriitură a acestor analfabeți.

În fine, dacă ție ți-ar pica în mână o astfel de operă științifică, scrisă de Becali, Copos, Niculae, Fenechiu etc, ai citi-o?

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*