Scrisoare deschisă a salariaților CT Bus adresată primarului Constanței, Vergil Chițac: „Jigniți, îngrijorați și disperați, vom protesta!”

CT BUS. FOTO CT BUS

Sindicaliștii CT Bus Constanța au trimis sâmbătă, 30 octombrie, o scrisoare deschisă primarului Constanței, Vergil Chițac, în care îl acuză pe acesta că a numit oameni apropiați la conducerea societății, iar angajații, „jigniți, îngrijorați și disperați”, amenință că vor ieși în stradă. De altfel, câteva zeci dintre salariații CT BUS s-au adunat miercuri, 27 octombrie, pe platoul din fața Primăriei din Constanța, pentru a protesta față de tergiversarea negocierilor privind contractul colectiv de muncă.

Scrisoarea salariaților CT Bus vine după ce, în ultima ședință a Consiliului Local Municipal, de vineri, 29 octombrie, a fost votat un proiect de hotărâre privind delegarea gestiunii serviciului public de transport local de persoane prin curse regulate către societatea CT BUS SA și atribuirea contractului de delegare a gestiunii serviciului public de transport local de persoane prin curse regulate în municipiul Constanța. Ei spun că prin acest proiect, „complet rupt de realitate”, în cadrul societății se va aplica de acum „politica pumnului în gură”.

Redăm mai jos scrisoarea deschisă:

„Va mulțumim, Domnule Primar!

Va mulțumim, domnule Primar, pentru că într-un an de mandat ați numit la conducerea CT Bus oameni apropiați dumneavoastră și partidului din care faceți parte despre care acum spuneți că reprezintă „management defectuos”.

Va mulțumim, domnule Primar, pentru că în întâlnirile pe care le-am avut cu dvs ne-ați promis salarizare decentă, iar acum spuneți că nu merităm să câștigăm decent din muncă noastră!

Ne jigniți, domnule Primar deoarece deși am beneficiat de promisiunile dumneavoastră, unele chiar publice, am aflat cu mâhnire că au fost doar simple jocuri politice deoarece menținerea noastră în sărăcie pare a fi un obiectiv pentru conducerea administrației pe care o conduceți.

Este cel puţin ciudat că în Constanța „Altfel”, noi, angajații CT Bus SA suntem nevoiți să trăim cu îngrijorarea zilei de mâine. Ne așteptam că sloganul dumneavoastră electoral „aveți încredere!” să ni se aplice și nouă, celor peste 700 de angajați ai societății de transport în comun din Constanța! În ce să avem încredere, domnule Primar? În ziua de mâine sigur nu mai avem, în conducerea societății cu atât mai puțin! Ne vorbiți despre eficientă, cifre, smart city, mobilitate urbană și noi nu știm dacă ne ajunge salariul să plătim întreținerea cu gigacaloria la „preț real”!

Suntem disperați pentru că preluarea managementului CT Bus de către apropiații dumneavoastră a fost sinonimă cu ignorarea și suprimarea noastră, a oamenilor din CT Bus! Suntem ultimii pe lista dumneavoastră de priorități sau poate nici nu ne aflăm pe listă dacă există una.

Vă mulțumim, doamnelor și domnilor consilieri locali care ieri ați votat semnarea unui contract de transport care a îngropat definitiv speranța noastră că în următorii 5 ani am putea să trăim „altfel”, a îngropat definitiv încrederea noastră în tot ce reprezintă dialogul social. Politică pumnului în gură pare a fi abordarea „altfel” a acestei administrații!

Ați știut că ceea ce votați este complet rupt de realitate, ați știut că ceea ce votați este rezultatul unui simulacru de studiu de oportunitate, ați știut că ceea ce votați este sinonim cu adâncirea noastră în sărăcie și nu v-a păsat!

Ați citit ce conține prețul pe kilometru? Se referă și la „muncă vie”! Muncă vie suntem încă noi și de noi nu v-a păsat! Noi, muncă (încă) vie, plătim AZI, nu în 2020, gazul cu preț dublat, energie electrică la fel, mâncare mai scumpă!

Noi, angajații, ne facem treaba în fiecare zi! Nu am condus noi această societate! Nu noi am adus-o în această situație! Și totuși noi, angajații suntem cei care suportăm cu greu tot ce ne puneți în cârcă!

De la preluarea managementului de către administrația galben-albastră, cifrele de performanță și eficientă au devenit preferate în detrimentul salariaților. În spatele cifrelor suntem noi, domnule Primar, doamnelor și domnilor consilieri! În spatele cifrelor sunt familiile noastre, în spatele cifrelor sunt copiii și nepoții noștri! Angajamentele asumate de dumneavoastră sunt doar promisiuni goale, povești frumoase de adormit copiii. Copiii noștri adorm fără noi câteodată, pentru că noi suntem de cele mai multe ori încă la muncă, pentru că altfel nu avem ce să le punem pe masă!

Toate acțiunile dumneavoastră probează un dezinteres major pentru salariații CT Bus! Vrem doar să supraviețuim!

Jigniți, îngrijorați și disperați, vom protesta! Jigniți, îngrijorați și disperați nu vom avea de ales și vom ieși în stradă să ne strigăm disperarea! Ne veți auzi, domnule Primar, sau veți continuă să ne ignorați și să vorbiți despre cum la Cluj e mai ieftin? Da, domnule Primar, dincolo e mai ieftin, dar poate ar fi trebuit să îl întrebați pe Boc și cum sunt plătiți angajații!

Vrem doar să supraviețuim!

Va așteptăm luni dimineață la garaj. Să le explicați celor 700 de angajați că NU MERITĂ mărire salarială și sporuri pentru muncă prestată.

Semnat,

Oamenii disperați din CT Bus”

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*