Primăria Nicolae Bălcescu câștigată la 3 voturi diferență de candidatul independent Dumitru Timofte

Urna de vot. FOTO Adrian Boioglu
Urna de vot. FOTO Adrian Boioglu

După ce Agenția Națională de Integritate a descoperit că fostul primar din Nicolae Bălcescu, Viorel Bălan este incompatibil, iar instanța a confirmat acest lucru, aici s-au organizat alegeri parțiale. Data stabilită a fost pentru 11 iunie a.c., când,  la urne s-au prezentat 61,69% dintre persoanele cu drept de vot. Pentru locul de edil a fost bătaie: nu mai puțin de 6 persoane s-au înscris în cursă: Constantin Lucian (PMP), Albu Marius Adrian (PNL), Ciocănete Nicolae (PSD), și trei independenţi: Albu Nicolae, Tudor Gheorghe şi Timofte Dumitru.

După prima numărare a voturilor,  rezultatul l-a indicat drept câștigător pe independentul Dumitru Timofte, cu 4 voturi peste candidatul PSD Nicolae Ciocănete. După renumărare, diferența a scăzut la doar 3 voturi. Dată fiind pierderea fotoliului de primar „la mustață“,  PSD a solicitat renumărarea voturilor, existând, conform reprezentanților acestui partid, suspiciuni de fraudă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*