Trei sirieni depistați de polițiștii de frontieră de la PTF Negru Vodă, ascunși în camion

Trei sirieni depistați de polițiștii de frontieră de la PTF Negru Vodă, ascunși în camion. FOTO: Garda de Coastă

Polițiștii de frontieră constănțeni au depistat, în PTF Negru Vodă, trei cetățeni sirieni care au încercat să treacă ilegal frontiera în România, din Republica Bulgaria, ascunși în remorca unui autocamion.

Potrivit Gărzii de Coastă, în cursul zilei de joi, 09 martie, în Punctul de Trecere a Frontierei Negru Vodă s-a prezentat la control un cetățean din Republica Moldova, care conducea un autocamion cu semiremorcă, încărcat, conform documentelor de însoțire a mărfii, cu sticle din Azerbaidjan pentru Moldova.

„În urma verificărilor efectuate, echipa comună de control formată din polițiștii de frontieră români și bulgari a descoperit, ascunși în compartimentul marfă al semiremorcii, trei cetățeni străini. Cu ocazia verificărilor, lucrătorii noștri au stabilit că sunt cetățeni din Siria, cu vârste cuprinse între 25 si 45 de ani”, au transmis reprezentanții instituției.

Ca urmare a celor constatate, persoanele respective au fost preluate, în baza Acordului de readmisie între România și Republica Bulgaria, de către autoritățile de frontieră din Bulgaria, în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*