Trei afgani, prinși în timp ce încercau să intre în țară ascunși într-un camion prin PTF Negru Vodă

Trei afgani, depistați de polițiștii de frontieră de la PTF Negru Vodă ascunși într-un camion

Polițiștii de frontieră de la Negru Voda au depistat trei cetățeni afgani care au încercat să treacă ilegal frontiera în România, din Republica Bulgaria, ascunși în remorca unui autocamion.

Potrivit Gărzii de Coastă, în data de 24 decembrie, în jurul orei 21.20, s-a prezentat la controlul de frontieră un cetățean ucrainean, care conducea un autocamion cu semiremorcă, încărcat, conform documentelor de însoțire a mărfii, cu ulei de motor, din Turcia pentru Ucraina.

În urma verificărilor efectuate de polițiștii de frontieră români, împreună cu polițiștii de frontieră bulgari, în compartimentul marfă al semiremorcii, au fost descoperiți ascunși trei cetățeni străini. În urma verificărilor s-a stabilit că sunt cetățeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 21 și 26 de ani.

Ca urmare a celor constatate, persoanele respective au fost preluate, în baza Acordului de readmisie între România și Republica Bulgaria, de către autoritățile de frontieră din Bulgaria, în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Totodată, împotriva cetățeanului ucrainean, șoferului mijlocului de transport, s-a instituit măsura interzicerii intrării în România pe o perioada de cinci ani.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*