Traficul de mărfuri în porturile maritime românești a crescut anul acesta cu 10 procente

Traficul de mărfuri în porturile maritime românești a crescut anul acesta cu 10 la procente. FOTO CN APM

Traficul de mărfuri înregistrat de la începutul anului în porturile maritime românești se menține în creștere, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Traficul total de mărfuri este de 38,62 milioane tone în primele șapte luni ale anului 2021, față de 35,20 milioane tone în aceeași perioadă a anului trecut, cu o creștere de circa 10 la sută.

Potrivit Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime (CNAPM) Sa Constanța, traficul total este structurat astfel: 12,63 milioane tone import, 11,53 milioane tone export, 11,21 milioane tone tranzit și 3,24 milioane tone cabotaj. Din traficul total, 29,28 milioane tone reprezintă trafic maritim și 9,34 milioane tone reprezintă traficului fluvial.

Atât traficul maritim, cât și cel fluvial au înregistrat creșteri de 10,5 la sută, cel maritim până la 29,28 milioane tone (față de 26,5 milioane tone în primele șapte luni din 2020), iar cel fluvial a înregistrat o creștere de 7,5  la sută, până la 9,34 milioane tone, față de 8,69 milioane tone, cantitate înregistrată în ianuarie-iulie 2020.

Traficul de cereale se menține la aproximativ același nivel ca în anii anteriori, depășind 13 milioane tone în primele șapte luni. Creșteri semnificative de trafic se regăsesc în cazul următoarelor grupe de mărfuri: petrol brut, combustibili minerali solizi, minereuri de fier, produse metalice, minereuri, deșeuri neferoase. Scăderi de trafic au fost înregistrate pentru: produse petroliere și îngrășăminte.

Traficul de containere se menține la nivelul celui de la sfârșitul lunii iulie 2020, de 3,64 milioane tone, diferența făcând-o numărul de TEU, respectiv 371.375 TEU în primele 7 luni ale anului 2021, comparativ cu 365.789 TEU în aceeași perioadă 2020.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*