Toate secțiile Spitalului Mangalia și-au reluat activitatea curentă

Spitalul Municipal Mangalia

Spitalul Municipal Mangalia și-a reluat activitatea dinaintea pandemiei, începând cu 1 iunie, în unitatea medicală fiind tratate cazurile non-COVID, pe toate secțiile din cadrul spitalului.

Conform normelor sanitare în vigoare, în instituția spitalicească sunt pregătite 18 paturi pentru potențialii pacienți infectați cu COVID-19, care vor fi tratați în Pavilionul C al spitalului, separat de ceilalți bolnavi.

„Chiar dacă ne-am reluat activitatea curentă, în spitalul nostru, avem stabilite reguli clare de prevenție și tratare a pacienților care sunt internați sau sunt tratați în ambulatoriul de specialitate. În continuare, testăm pacienții înainte de a fi direcționați către secțiile de specialitate, cazarea se face în funcție de gradul de imunizare al pacienților, vaccinați, trecuți prin boală sau nevaccinați, pentru a izola mai ușor eventualele cazuri de infecție cu COVID-19”, a precizat managerul unității medicale, Alina Dan.

Reprezentantul spitalului a mai explicat că se menține carantina, chiar dacă în unitatea sanitară nu mai sunt cazuri confirmate COVID.

„Spitalul este în continuare carantinat, în sensul că nu pot intra în instituție vizitatori ai bolnavilor internați. Aparținătorii pot să ceară detalii despre starea de sănătate a celor dragi, de la cadrele medicale care îi tratează, prin alte mijloace de comunicare. Toate pachetele pentru pacienți se pot lăsa în spațiul amenajat din exteriorul spitalului, ulterior acestea ajungând la bolnavi”, a mai explicat managerul unității sanitare.

În prezent, la spitalul Mangalia nu mai sunt cazuri de internări COVID-19, incidența îmbolnăvirilor ajungând în municipiul de la malul mării la 0,05 la sută.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*