FOTO Tineri constănțeni descoperă gustul autentic al regiunii la evenimentul „Taste of Dobrogea | Local Food Challenge”

Taste of Dobrogea | Local Food Challenge. FOTO Explore Dobrogea
Taste of Dobrogea | Local Food Challenge. FOTO Explore Dobrogea

Constanța sărbătorește Ziua Dobrogei printr-o inițiativă dedicată educației culinare și valorilor locale – „Taste of Dobrogea | Local Food Challenge”, un eveniment organizat de Uniunea Națională a Patronatului Român – Sud-Est (UNPR-SE), în parteneriat cu Zbor Hub Constanța și Chef Octavian Băloi de la Rozmarine. Atelierul interactiv va avea loc vineri, 14 noiembrie, între orele 17:00 și 19:00, la Zbor Hub Constanța.

Evenimentul își propune să aducă împreună tineri, producători locali și promotori ai gastronomiei dobrogene, într-un demers de redescoperire a gusturilor autentice și a tradițiilor culinare. Sub îndrumarea lui Chef Octavian „Tavi” Băloi și a Sous Chef-ului Laura de la Rozmarine, participanții vor găti din ingrediente oferite de producători locali, vor învăța despre originea și poveștile fiecărui produs și vor transforma tradiția în inspirație pentru viitor. Cele mai creative trei farfurii vor fi premiate.

„Taste of Dobrogea” se înscrie în cadrul proiectului Dobrogea – Regiune Gastronomică Europeană 2029, o inițiativă care promovează patrimoniul culinar, sustenabilitatea și identitatea locală.

La eveniment vor fi prezenți Florin Bidasca și Anamaria Balmus, fondatorii Moșiei Generalului, care le vor vorbi tinerilor despre semințele rare și despre importanța păstrării biodiversității prin agricultură responsabilă. Moșia Generalului este locul unde tradiția se întâlnește cu inovația, iar fiecare plantă spune o poveste despre natură și răbdare.

Printre partenerii care s-au alăturat inițiativei se numără Brutăria9, simbol al ospitalității și al respectului pentru lucrurile făcute cu grijă, și Deltaica Seafood, companie care păstrează vie tradiția pescărească a Deltei Dunării și promovează produsele locale cu indicație geografică.

„Ne bucurăm să avem alături parteneri care cred, ca și noi, că educația gustului începe de la simplitate – de la o bucată de pâine bună, de la un produs local autentic și de la oamenii care fac lucrurile cu drag”, au transmis reprezentanții UNPR-SE.

Organizatorii invită și alți producători locali să sprijine această inițiativă și să se implice în proiectul Dobrogea Regiune Gastronomică Europeană 2029, contribuind astfel la promovarea identității și valorilor regiunii.

Evenimentul are loc vineri, 14 noiembrie, între orele 17:00–19:00, la Zbor Hub Constanța. Producătorii interesați pot contacta organizatorii la adresa office@unpr-rse.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*