Ţigări de contrabandă descoperite de poliţiştii de frontieră ai Gărzii de Coastă în compartimente speciale din pereţii unei nave sosită din Libia

FOTO Poliția de Frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, însoţiţi de un câine de serviciu, au reuşit să identifice o cantitate de ţigări de contrabandă ascunsă, în mod inedit, în pereţii unei nave sosită în Portul Midia, din Libia. Trei membri ai echipajului, cetăţeni români, sunt cercetaţi pentru contrabandă cu ţigări.

Nava ancorase în Portul Midia în data de 11 septembrie, iar, la controlul efectuat de poliţiştii de frontieră a participat şi un câine de serviciu pentru detectarea produselor din tutun.

Astfel, în magaziile de balast situate în pereţii navei, au fost găsite peste 120 cartoane țigarete diverse mărci, ascunse în compartimente construite special în acest scop.

În urma inventarierii bunurilor, a rezultat cantitatea de 1.387 pachete țigarete, diverse mărci, în valoare totală de aproximativ 27.740 lei.

În cauză a fost întocmită lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă faţă de 3 membri ai echipajului, cetățeni români, care au declarat faptul că țigările le aparțin în mod egal. Cercetările sunt continuate de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*