Țigări ascunse și nedeclarate, descoperite de polițiștii de frontieră în Portul Constanța

Țigări ascunse și nedeclarate, descoperite de polițiștii de frontieră cu ajutorul unui câine. FOTO Garda de Coastă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit la bordul unei nave acostate în portul Constanța, cantitatea de 490 de pachete de țigări, proveniență duty free, ascunse și nedeclarate.

Potrivit Gărzii de Coastă, în data 11.06.2026, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă cu câinele de serviciu DOMA, împreună cu un lucrător vamal din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța și un lucrător al Căpităniei Zonale Constanța,  au efectuat controlul de sosire asupra unei nave sub pavilion Togo, sosită din Turcia. Cu această ocazie au fost găsite ascunse și nedeclarate, într-o încăpere nelocuită, 490 pachete de țigări, de proveniență duty free, fară timbru fiscal.

Țigaretele au fost ridicate în vederea confiscării de către Biroul Vamal Constanța, fiind aplicată o sancțiune contravențională unui membru de echipaj, în valoare de 10.000 lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*