Țesături textile contrafăcute, de două milioane de lei, depistate în Portul Constanța

20.000 de metri de țesături textile contrafăcute, în valoare de 2.000.000 lei, depistate în Portul Constanța. FOTO: Garda de Coastă

Poliţiştii de frontieră și vameșii constănțeni au descoperit, într-un container sosit din Pakistan în Portul Constanţa, peste 19.000 de metri de țesătura textilă, susceptibilă a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute.

Potrivit Gărzii de Coastă, o echipă comună formată din polițiști de frontieră şi inspectori vamali a descoperit, la data de 16 martie, într-un container sosit din Pakistan ce avea ca destinatar o societate comercială din Ucraina, 19.817 metri de țesătură textilă, ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, dar care erau susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală, având o valoare de aproximativ 2.000.000 de lei.

Ulterior, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, iar în data de  24 aprilie s-au sesizat din oficiu în vederea întocmirii actelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate iar bunurile, în valoare totală de aproximativ 2.000.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*