Termoficare Constanța, depășită de problemele rețelei de apă caldă. Magistrala 2 a intrat în avarie

Avarie la rețeaua de apă caldă și căldură din Constanța. FOTO Arhiva CTnews
Avarie la rețeaua de apă caldă și căldură din Constanța. FOTO Arhiva CTnews

Compania de termoficare din Constanța s-a confruntat în ultimele zile cu o succesiune de avarii majore apărute pe rețeaua de transport a agentului termic, după repunerea în funcțiune a pompelor de circulație amplasate în CET Palas.

“Vă informăm pe această cale că s-a procedat la repararea conductelor magistrale, iar după operațiunea de încărcare a acestora cu apă ne-am confruntat cu apariția unor noi avarii, a căror amploare nu ne permite să ținem instalațiile în presiune.

În data de 04.09.2022 s-a reușit reluarea furnizării apei calde către consumatorii racordați la magistrala 1 a rețelei de transport (75 de puncte termice).

În prezent, echipele de reparații ale TERMOFICARE CONSTANȚA SRL lucrează la remedierea avariilor depistate pe magistrala 2 a rețelei de transport (46 de puncte termice), pentru repunerea în funcțiune și a acesteia.

Gradul avansat de coroziune al conductelor facilitează apariția avariilor la intrarea sistemului în presiune, motiv pentru care nu putem preciza deocamdată momentul reluării furnizării apei calde și pentru consumatorii alimentați prin magistrala 2.

Vestea bună pentru constănțeni constă în faptul că la această dată proiectele de modernizare a rețelei de transport se află în etapa de execuție și odată cu derularea acestora vor fi eliminate toate neajunsurile generate de vechimea conductelor.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat, înțelegem nemulțumirile consumatorilor noștri față de lipsa apei calde și vă asigurăm că facem toate eforturile pentru rezolvarea situației în cel mai scurt timp posibil”, au transmis reprezentanții societății.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Având în vedere conţinutul comunicatului de mai sus în cel mai pur limbaj de lemn sec, de aparatcik loial partidului care l-a scos din cocină, urez multe avarii plăcute dragilor constănţeni care au votat şi vor vota în acelaşi fel sec, mai ales că găurile provocate prin oraş de pasul greu al primarului au dus la… actuala conducere a Termmoficare SRL, provenită din falimentara RADET.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*