Țeparii prin metoda „Accidentul“ au luat avânt în acest weekend

Saptamana prevenirii criminalitatii la Constanta lansata de Politia Romana
Saptamana prevenirii criminalitatii la Constanta lansata de Politia Romana

 

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii constănțeni au fost sesizați cu privire la mai multe tentative de înșelătorie prin metoda „Accidentul“. Persoanele vizate erau bătrâni, și au fost sunați în miez de noapte.

Prima faptă reclamată a fost înregistrată la ora 21.30, când, lucrătorii din cadrul Secției 1 Poliție au fost sesizați de către o femeie, în vârstă de 81 de ani, din Constanţa, cu privire la faptul că a fost apelată, pe telefonul fix, de către un bărbat care s-a recomandat ca fiind avocat și care i-a adus la cunoștință faptul că ginerele ei ar fi suferit un accident, iar pentru a-l ajuta are nevoie de suma de 10.000 de lei. Două ore mai târziu, un alt apel telefonic îi alerta pe polițiștii de la Secția 3 au fost sesizați de către o femeie, în vârstă de 57 de ani, din Constanţa, cu privire la faptul că a fost apelată, pe telefonul fix, de către un bărbat care s-a recomandat ca fiind soțul ei și care i-a spus că a fost implicat într-un accident, iar pentru a se împăca cu persoana vătămată are nevoie de suma de 20.000 de euro. Ultima tentativă a fost reclamată la ora 00.55, pe raza Secției 5, sesizarea fiind făcută de către un bărbat, în vârstă de 77 de ani, din Constanţa, cu privire la faptul că a fost apelat, pe telefonul fix, de către un bărbat care s-a recomandat ca fiind fiul lui și care i-a spus că a fost implicat într-un accident, iar pentru a scăpa de închisoare are nevoie de suma de 20.000 de euro.

Din fericire, toți aceștia și-au dat seama că sunt ținta unor înșelătorii și nu au dat curs țeparilor. Polițiștii constănțeni au deschis anchete pentru identificarea autorilor, depistării acestora și tragerea lor la răspundere penală.

 

 

RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR CONSTĂNȚENI

 

         „Pentru a conştientiza populaţia, cu precădere persoanele de vârsta a III-a, cu privire la riscul la care se expun când au încredere în persoane necunoscute şi le oferă sume de bani, în schimbul aşa-ziselor “rezolvări de probleme cauzate de accidentele rutiere”, precizăm încă o dată faptul că în cazul unor accidente cu victime NU trebuie să se ofere sub nicio formă sau pretext sume de bani.

Este foarte important pentru cetăţeni să cunoască faptul că în nici un caz de accident rutier reprezentanţii instituţiilor publice nu solicită bani pentru a rezolva o speţă de natură penală.

Se recomandă ca în astfel de cazuri, în care cetăţenii sunt sunaţi şi li se solicită diferite sume de bani telefonic, pentru “rezolvarea unor accidente rutiere, să se apeleze imediat la 112 sau la Poliţie, pentru a se verifica dacă fiul, fiica, ruda, rudele au fost implicate într-un accident rutier.

Astfel, poliţiştii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înşelăciuni, iar persoanele care intenţionează să comită astfel de fapte să fie identificate, depistate şi trase la răspundere penală,“ îi sfătuiesc polițiștii pe cetățeni.

 

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*