Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” prezintă o vară sub semnul armoniei

Teatrul National de Opera si Balet "Oleg Danovski"

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța ne încântă și în această săptămână evenimente culturale deosebite, totul culminând cu debutul Stagiunii Estivale 2023 – „O vară sub semnul armoniei”.

Evenimentul de deschidere, intitulat „Visul unei seri de vară”, va avea loc miercuri, 14 iunie, la ora 19.00, în Foyerul Teatrului. Spectacolul va fi susținut de soliștii Tatiana Costiuc din Chișinău și Marius Turtoi, acompaniați de pianista Natalia Gribinic. Programul va include lucrări semnate de mari compozitori precum W.A. Mozart, G. Bizet, P.I. Ceaikovski, S. Rahmaninov, E. De Curtis, S. Zlatov, Z. Tkaci, D. Ghersfeld, E. Coca și E. Doga. Biletele sunt disponibile la Agenția Teatrului.

În continuare, vineri, 16 iunie, la ora 19.00, Sala Teatrului va găzdui un Concert Simfonic dirijat de Francesco Pellegrino din Italia. Orchestra Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” va interpreta capodopere ale muzicii clasice, printre care se numără Elegia lui Ceaikovski, Uvertura la opera „Maeștri cântăreți” de Wagner și Simfonia nr. 6 în si minor, cunoscută sub numele de „Patetica”. Biletele pot fi achiziționate pe site-ul www.tnobconstanta.ro/bilete sau de la Agenția Teatrului.

Stagiunea Estivală 2023 – O vară sub semnul armoniei este un eveniment organizat de Primăria Municipiului Constanța în parteneriat cu Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”. Aceasta se va desfășura în perioada iunie – septembrie și va avea loc în Parcul Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”, începând cu ora 20.00, cu intrare liberă.

Sâmbătă, 17 iunie, începând cu ora 20.00, Stagiunea Estivală debutează cu spectacolul „Sub soarele Italiei”, ce va oferi publicului soliști vocali și balet în interpretarea unor artiști de excepție precum Raluca Dărăban, Mihaela Ionescu, Veronica Răceală, Silvia Simionescu, Daniela Vlădescu, Gabriela Dobre, Lucia Mihalache, Ana Mladinovici, Răzvan Săraru, Mădălin Băldău, Cristian Parmac și alții.

Duminică, 18 iunie, la aceeași oră, scena va fi animată de spectacolul „Beyond the Sea”, în care soliști vocali precum Raluca Dărăban, Veronica Răceală, Silvia Simionescu, Daniela Vlădescu, Maria Cernat, Gabriela Dobre, Iulian Bratu, Octavian Minea, Cristian Parmac, Adrian Pîrlea, și dansatori talentați precum Iulian Ghencea, Ilinca Dumitrașcu, Cristian Panduru, Andreea Panduru, Horia Iordache și Mălina Prian vor crea un univers muzical de neuitat.

Stagiunea Estivală va continua și în weekend-ul următor, cu spectacolele „Seri de vară în pași de dans” vineri, 23 iunie și duminică, 25 iunie, de la ora 20.00. În aceste reprezentații, Ansamblul de balet al Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danovski va impresiona publicul alături de soliști precum Adrian Mihaiu, Cătălina Iliescu, Bogdan Bîrsănescu, Iguacel Sanchez, Alexandros Karampatsakis și mulți alții.

De asemenea, sâmbătă, 24 iunie, la aceeași oră, va avea loc spectacolul „Farmecul muzicii”, unde soliștii Laura Eftimie, Mihaela Ionescu, Elena Rotari, Silvia Simionescu, Stela Șirbu, Lucia Mihalache, Mădălin Băldău, Doru Iftene, Răzvan Săraru, Cristian Caragea, Marius Eftimie și Daniel Pop vor fi acompaniați de dirijorul Tiberiu Dragoș Oprea și Orchestra Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danovski.

Astfel, iubitorii de operă, balet și muzică clasică sunt invitați să se bucure de o vară plină de armonie la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*