Campanie de inspecții MLC 2006 în toată lumea

Nave la operare în Portul Constanța. FOTO Cătălin SCHIPOR

Toți coordonatorii, inspectorii și contactele ITF, împreună cu inspectorii sindicatelor navigatorilor din toată lumea și autorităţile maritime din unele țări vor participa în luna noiembrie la o campanie de inspecții în toate porturile lumii.

Potrivit liderului SLN și reprezentant al ITF în România, Adrian Mihălcioiu, inițiativa acestei campanii aparține Centrului Internațional pentru Drepturile Navigatorilor (Seafarers Rights International-SRI) cu sediul în Londra, înființat la inițiativa Secretarului General IMO de la acea vreme, Efthimios E. Mitropoulos în 2010.

În această perioadă se vor efectua inspecții ale navelor cu completarea unui chestionar separat privind aplicarea MLC 2006 pentru fiecare navă inspectată.

„Chestionarul și documentele în suport vor fi trimise către Biroul Internațional pentru Drepturile Navigatorilor (SRI). ITF, împreună cu Seafarers’ Rights International (SRI,) desfășoară aceasta campanie de inspecție concentrată (CIC) privind Convenția privind munca maritimă 2006 așa cum a fost modificată (MLC)”, a explicat Adrian Mihălcioiu.

Obiectivele sunt acelea de a obține informații de primă mână din inspecțiile navelor cu privire la cât de eficient este implementat și aplicat MLC în întreaga lume.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*