Teatrul de Stat Constanța a primit două nominalizări la premiile UNITER, primele după 24 de ani

„Jocuri în curtea din spate”. FOTO Teatrul de Stat Constanța

Teatrul de Stat Constanța a primit două nominalizări la premiile UNITER, primele nominalizări pentru teatrul constănțean după 24 de ani.

Regizoarea Diana Mititelu a fost nominalizată la secțiunea DEBUT pentru regia spectacolului „Jocuri în curtea din spate” de Edna Mazya, care a avut premiera pe scena Teatrului de Stat Constanța în 29 februarie 2020. Spectacolul a fost selectat și va participa anul acesta la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu.

Actrița Cătălina Mihai a fost nominalizată la secțiunea „cea mai bună actriță în rol secundar”, pentru rolul Speed din spectacolul „Doi tineri din Verona” de William Shakespeare, regia Alexandru Mâzgăreanu, care a avut premiera în 5 septembrie 2020.

„Cu speranța că GALA UNITER, ce se va desfășura la București la o dată încă necunoscută, ne va aduce două premii, le felicităm pe cele două artiste nominalizate și ne bucurăm alături de dumneavoastră, publicul nostru, pentru această recunoaștere a valorii lor, pe care o resimțim și ca pe o recunoaștere a valorii teatrului constănțean”, au transmis reprezentanții teatrului constănțean.

Un alt motiv de bucurie este că anul acesta, Premiul Senatului UNITER pentru întreaga activitate acordat pentru o actriță merge la Ileana Ploscaru. Alături de ea vor mai fi premiați pentru întreaga activitate actorul Marcel Iureș, regizorul Alexandru Darie (post-mortem), scenografa Geta Medinschi, iar pentru activitate critică și istorie teatrală va fi premiat Ion Parhon.

Anul 2021 este cel în care Ileana Ploscaru a împlinit 90 de ani de viață, 70 de ani de la primul său rol, pe scena Teatrului Național „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca, în spectacolul „Fântâna turmelor” de Lope de Vega, în regia lui Ion Dinescu, și se împlinesc 60 de ani de la debutul pe scena Teatrului de Stat Constanța, în spectacolul „Zări necuprinse” de Nikolai Virta, în regia lui Constantin Dinischiotu.

De asemenea, anul 2021 este un an aniversar pentru Teatrul de Stat Constanța, căci la 2 mai s-au împlinit 70 de ani de la înființare.

Precedentele nominalizări (și premii) ale teatrului constănțean au fost în 1997, pentru spectacolul „Penthesilea” de Mioara Cremene & H. Von Kleist: Cătălina Buzoianu a fost nominalizată și a primit premiul pentru regie, iar pentru costumele din același spectacol, Velica Panduru a primit premiul de debut în scenografie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*