FOTO VIDEO Cultură și aplauze la Medgidia. Festivalul de Teatru “Tanța și Costel” a ajuns la a 7-a ediție

Festivalul de Teatru "Tanța și Costel" de la Medgidia. FOTO CTnews.ro
Festivalul de Teatru "Tanța și Costel" de la Medgidia. FOTO CTnews.ro

A căzut cortina peste Festivalul de Teatru de la Medgidia. Sute de localnici din tot orașul s-au bucurat de un spectacol care a transformat Medgidia într-o scenă a dramaturgiei timp de trei zile, în cadrul celei de-a 7-a ediţii a Festivalului de Teatru “Tanța și Costel”, ajunsă la final.

Trupe din Medgidia, Mediaș, Roman, Brașov, Lugoj, Iași, București, Alba Iulia și Buzău au smuls hohote de râs, ovații și aplauze la scenă deschisă de la medgidienii care au umplut sala Cercului Militar până la refuz, timp de 3 zile la rând. Organizatorii cataloghează evenimentul drept un succes de casă, în timp ce publicul se arată deja interesat de ediția de anul următor.

“A fost foarte, foarte frumos; peste așteptări de frumos! Eu am prezentat ieri, dar azi am vrut să stau în sală să văd piesele de teatru. Cred că festivalul evoluează de la an la an; avem și trupe noi față anul trecut” spune Gabriela Crișu, prezentatoarea primei zile a Festivalului.

Trei zile de teatru la Medgidia nu ar fi fost posibile fără un efort logistic major și o organizare pe măsură. Atâtea trupe de teatru cu atâția membri fiecare, au nevoie de cazare, de scenă pentru repetiții, de spații pentru costumare, mesele zilnice asigurate și multe altele. Asta înseamnă multă muncă și finanțare pe măsură. Primăria Medgidia a ținut ca acest festival să își conținute tradiția și s-a implicat la maximum. A colaborat cu Armata pe plan local, a cerut sala Cercului Militar cu împrumut pentru finalul de săptămână, iar în final toată lumea a fost mulțumită și încântată.

“Succesul a venit datorită efortului comun al organizatorilor și al trupelor participante. Fără Primăria și Consiliul Local Medgidia acest Festival nu s-ar fi putut organiza. Acest festival trebuie să trăiască la Medgidia și să evolueze; drept dovadă a evoluției acestui festival stă numărul tot mai mare al trupelor care doresc să pună în scenă piese la Medgidia” a spus maiorul Ionuț Florea, comandant de batalion în cadrul Regimentului 53 “Tropaeum Traiani”.

Într-o vreme în care bugetele pentru cultură se subțiază tot mai mult, Primăria din Medgidia continuă să finanțeze artele pentru orașul care a dovedit în atâtea rânduri că iubește artele frumoase. La Medgidia, jurnaliști de top își lansează cărțile, dansatori de clasă jurizați de maeștri naționali dansează în Concursuri Naționale de Dans, pictorii din Europa de Est se întalnesc anual, iar Festivalul de Teatru merge înainte. A 7-a ediție a fost mai bună decât toate celelalte de până acum.

“Am văzut trupe de teatru venite din toate colțurile țării, de la Iași, de la Brașov, de la Alba Iulia și din mai multe localități – este un lucru deosebit faptul că în an centenar atâtea trupe de teatru aleg să vină la Medgidia și să încânte publicul din Medgidia. Oamenii au avut parte, în aceste 3 zile, de spectacole deosebite și mă bucur că am văzut sala plină, pentru că așa cum am spus-o întotdeauna, teatrul este un barometru cultural al comunităților locale și asta a fost îmbucurător. Medgidienii au arătat că au un apetit pentru cultură și e un lucru deosebit faptul că, iată, la activitățile culturale derulate de Primărie, medgidienii sunt prezenți și se bucură de aceste evenimente” spune Bogdan Moșescu, city manager-ul Medgidiei.

Doi organizatori de top și-au dat mâna și au reușit să ofere publicului spectator un produs de calitate: administrația locală și Garnizoana Militară Medgidia. Festivalul Național de Teatru “Tanța și Costel” a ajuns, fără îndoială, una dintre marile realizări culturale ale Medgidiei. Un oraș al marilor talente, care i-a dat lumii pe Dan Spătaru sau pe Lucian Grigorescu, Medgidia este locul potrivit pentru ca, an de an, zeci de actori să vină și să încânte publicul cu piese de teatru unice.

“Ne-am bucurat de sprijinul și contribuția Garnizoanei Medgidia – oameni deosebiți cărora vrem să le mulțumim pentru implicarea în fiecare ediție și binențeles și în ediția din acest an centenar, colegilor din cadrul Casei de Cultură I.N. Roman care, ca de fiecare dată, au fost aici zi de zi și s-au ocupat ca toate lucrurile să meargă conform planului și toate aspectele organizatorice să fie puse la punct” a ținut să precizeze Bogdan Moșescu, city manager-ul Medgidiei.

Povestea Tanței și a lui Costel renaște, în fiecare toamnă, la Medgidia. Evenimentul s-a încheiat cu festivitatea de premiere a trupelor de teatru care au participat la cea de-a șaptea ediție a Festivalului Național de Teatru „Tanța și Costel”. Intrarea a fost liberă în toate cele trei seri.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*