Picnic poetic Haikunoi2017 la Liceul Teoretic „George Călinescu” Constanța

Haikunoi la Liceul George Călinescu
Haikunoi la Liceul George Călinescu

Elevii Liceului Teoretic „George Călinescu” Constanța au participat la o activitate deosebit de interesantă, dedicată săptămânii francofoniei. Este vorba de a treia ediție a Picnicului poetic Haikunoi 2017, organizat de Institutul Francez din România, cu sprijinul Alianței Franceze Constanța, Evenimentul s-a desfășurat pe întregul teritoriu al României, iar catedra de limba franceză a instituției constănțene a onorat cu entuziasm invitația de a participa.

Elevii s-au inițiat astfel în tainele creerii unui haiku, poezie japoneză cu formă fixă, alcătuită din 17 silabe repartizate pe 3 “versuri” formate din 5, 7, 5 silabe, ce redă, într-o formă concentrată, un sentiment, o stare de spirit prin intermediul unei imagini, în general în legătură cu anotimpul. Apoi au creat propriile haiku-uri în limba franceză, pe care le-au publicat pe contul dedicat acestei ample manifestări culturale. Activitatea s-a desfășurat într-un cadru de primăvară, în parcul școlii înveșmântat deja în verde și culorile florilor.

„Lecție de cultură, interferențe româno-franco-japoneze, plăcerea de crea – toate au constituit obiectivele atinse ale acestei activități care le-a oferit tuturor elevilor francofoni prilejul de a sărbători diversitatea lingvistică și în special dragostea pentru limba franceză. O activitate ce corespunde perfect profilului elevilor noștri, iubitori ai limbilor și culturilor străine.” a declarat prof. Janetta Bărăitaru, responsabil departament limba franceză la Liceului Teoretic „George Călinescu” Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*