Picnic poetic Haikunoi2017 la Liceul Teoretic „George Călinescu” Constanța

Haikunoi la Liceul George CălinescuHaikunoi la Liceul George Călinescu

Elevii Liceului Teoretic „George Călinescu” Constanța au participat la o activitate deosebit de interesantă, dedicată săptămânii francofoniei. Este vorba de a treia ediție a Picnicului poetic Haikunoi 2017, organizat de Institutul Francez din România, cu sprijinul Alianței Franceze Constanța, Evenimentul s-a desfășurat pe întregul teritoriu al României, iar catedra de limba franceză a instituției constănțene a onorat cu entuziasm invitația de a participa.

Elevii s-au inițiat astfel în tainele creerii unui haiku, poezie japoneză cu formă fixă, alcătuită din 17 silabe repartizate pe 3 “versuri” formate din 5, 7, 5 silabe, ce redă, într-o formă concentrată, un sentiment, o stare de spirit prin intermediul unei imagini, în general în legătură cu anotimpul. Apoi au creat propriile haiku-uri în limba franceză, pe care le-au publicat pe contul dedicat acestei ample manifestări culturale. Activitatea s-a desfășurat într-un cadru de primăvară, în parcul școlii înveșmântat deja în verde și culorile florilor.

„Lecție de cultură, interferențe româno-franco-japoneze, plăcerea de crea – toate au constituit obiectivele atinse ale acestei activități care le-a oferit tuturor elevilor francofoni prilejul de a sărbători diversitatea lingvistică și în special dragostea pentru limba franceză. O activitate ce corespunde perfect profilului elevilor noștri, iubitori ai limbilor și culturilor străine.” a declarat prof. Janetta Bărăitaru, responsabil departament limba franceză la Liceului Teoretic „George Călinescu” Constanța.

Adauga valoare acestui articol "Picnic poetic Haikunoi2017 la Liceul Teoretic „George Călinescu” Constanța"

Ai ceva de spus?

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*


Inline
Constanta News
Inline
Constanta News