Picnic poetic Haikunoi2017 la Liceul Teoretic „George Călinescu” Constanța

Haikunoi la Liceul George Călinescu
Haikunoi la Liceul George Călinescu

Elevii Liceului Teoretic „George Călinescu” Constanța au participat la o activitate deosebit de interesantă, dedicată săptămânii francofoniei. Este vorba de a treia ediție a Picnicului poetic Haikunoi 2017, organizat de Institutul Francez din România, cu sprijinul Alianței Franceze Constanța, Evenimentul s-a desfășurat pe întregul teritoriu al României, iar catedra de limba franceză a instituției constănțene a onorat cu entuziasm invitația de a participa.

Elevii s-au inițiat astfel în tainele creerii unui haiku, poezie japoneză cu formă fixă, alcătuită din 17 silabe repartizate pe 3 “versuri” formate din 5, 7, 5 silabe, ce redă, într-o formă concentrată, un sentiment, o stare de spirit prin intermediul unei imagini, în general în legătură cu anotimpul. Apoi au creat propriile haiku-uri în limba franceză, pe care le-au publicat pe contul dedicat acestei ample manifestări culturale. Activitatea s-a desfășurat într-un cadru de primăvară, în parcul școlii înveșmântat deja în verde și culorile florilor.

„Lecție de cultură, interferențe româno-franco-japoneze, plăcerea de crea – toate au constituit obiectivele atinse ale acestei activități care le-a oferit tuturor elevilor francofoni prilejul de a sărbători diversitatea lingvistică și în special dragostea pentru limba franceză. O activitate ce corespunde perfect profilului elevilor noștri, iubitori ai limbilor și culturilor străine.” a declarat prof. Janetta Bărăitaru, responsabil departament limba franceză la Liceului Teoretic „George Călinescu” Constanța.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*