Sute de kilograme de articole pirotehnice ilegale, în valoare de 50.000 de lei, confiscate de polițiștii de la Transporturi

Percheziții și controale efectuate de polițiștii de la Transporturi. FOTO IPJ Constanța

Polițiști de investigații criminale și investigarea fraudelor din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța au efectuat miercuri, 30 decembrie, nouă controale, pe raza municipiilor Constanța și Medgidia, respectiv orașul Ovidiu, la agenții economici autorizați în vederea comercializării de articole pirotehnice, pentru verificarea legalității unor astfel de activități.

În urma controalelor, au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale, conform Legii 126/1995, în valoare totală de 30.000 de lei. Totodată, au fost întocmite șase dosare de cercetare penală pentru încălcarea normelor legale la regimul materiilor explozive.

La aceeași dată, polițiștii de la transporturi au pus în executare trei mandate de percheziție domiciliară la locuințele mai multor persoane bănuite de comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni.

În urma activităților, au fost identificate și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, peste 15.000 de articole pirotehnice, din categoriile F1, F2, F3, P1 și T2, în greutate totală de 350 de kilograme, în valoare de 50.000 de lei. Greutatea totală a încărcăturii de explozibil este de 70 de kg.

La activități au participat luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*