Studenții Academiei Navale deschid anul universitar în Piața Ovidiu

Academia Navală Mircea cel Bătrân. FOTO facebook
Academia Navală Mircea cel Bătrân. FOTO facebook

Studenții Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” participă marți, 1 octombrie, începând cu ora 10.00, în Piața Ovidiu, la festivitatea de deschidere a anului universitar 2019 – 2020. Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Constanța și reunește toate instituțiile de învățământ superior, publice și particulare, din Constanța.

Pentru anul universitar 2019 – 2020, la cele 10 programe de licență și masterat organizate de Academia Navală „Mircea cel Bătrân” sunt înscriși peste 1.800 de studenți. Dintre aceștia, bobocii de la secția militară sunt în număr de 113, cărora li se adaugă cei 5 colegi care vor urma cursurile Facultății de Arhitectură Navală din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați. Tot în anul I, dar la secția civilă, vor începe noul an universitar 310 studenți la programele de licență și 161 la masterat.

Instituție simbol pentru învățământul militar de marină din România, Academia Navală „Mircea cel Bătrân” este, totodată, unul dintre cei mai de seamă mesageri ai Constanței la nivel național și internațional.

Rezultatele deosebite obținute de studenții Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” la diferitele competiții internaționale, colaborarea cu prestigioase instituții de învățământ din diferite țări cu tradiție în domeniul învățământului de marină, cadrele didactice specializate, precum și certificarea ARACIS cu „grad ridicat de încredere” sunt atributele care definesc instituția și îi confirmă statutul de unica instituție de învățământ superior care asigură profesioniștii din Forțele Navale Române și industria maritimă națională, o dovadă în acest sens fiind și trendul ascendent înregistrat în ultimii ani de Academia Navală „Mircea cel Bătrân” în rândul opțiunilor absolvenților de liceu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*