Strategia de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța pentru perioada 2021 – 2027 a fost finalizată și va fi prezentată public

Consiliul Judetean Constanta CJC. FOTO Catalin Schipor

Asociația de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța (ADDJC) va prezenta miercuri, 12 octombrie, împreună cu Consiliul Județean Constanța (CJC), Strategia de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța pentru perioada 2021 – 2027. Este vorba despre primul master plan de dezvoltare unitară și integrată a județului Constanța, realizat și asumat de administrația locală în ultimele trei decenii.

Lansată în dezbatere publică în urmă cu un an, de către CJC, perioadă în care au fost filtrate și conturate proiectele-cheie pentru viitorul comunității locale, venite atât dinspre societatea civilă, cât și dinspre mediul de business, cel socio-cultural, dar și administrativ, Strategia a fost finalizată recent și va fi prezentată, săptămâna viitoare, publicului larg.

„Este prima strategie de dezvoltare durabilă a Constanței, iar acest lucru este important nu atât prin premiera pe care o marchează, ci mai ales prin natura proiectelor pe care le cuprinde. Raportându-ne la tot ceea ce se urmărește la nivel internațional, odată cu momentul septembrie 2015, când șefii statelor lumii au stabilit la New York, la întrunirea ONU, Agenda 2030 pentru Dezvoltare Durabilă, avem, acum, la nivelul județului o Strategie care ne permite să reconstruim Constanța, inteligent și cu grijă pentru generațiile viitoare.

Planurile haotice, neprioritizarea proiectelor în funcție de necesitățile comunității, dezinteresul față de mediul înconjurător și față de circuitul local integrat, care înseamnă, de fapt, dezvoltarea durabilă, au dus, în aceste ultime trei decenii, la Constanța de acum. Un județ cu un potențial uman, economic, educațional, socio-cultural enorm, dar care pare mai mult cârpit decât construit. Este timpul să ne oprim din asta, dacă ne dorim o comunitate solidă, stabilă, durabilă, sustenabilă, în care resursele să fie folosite la adevăratul lor potențial. Acest lucru îl urmărim prin Strategia de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța pentru perioada 2021 – 2027, strategie din care am început deja să implementăm, prin ADDJC, o serie de proiecte pentru care am atras finanțări de zeci de milioane de euro”, a declarat Ana-Maria Vătămanu, președintele ADDJC.

Urmărind trei mari direcții de dezvoltare durabilă a județului – 1. Dezvoltarea economică prin valorificarea potențialului local și utilizarea inovării și a noilor tehnologii; 2) Creșterea calității condițiilor de locuire și reducerea disparităților dintre comunități; 3) Dezvoltarea turismului și a serviciilor conexe prin utilizarea inteligentă a resurselor locale; – Strategia pentru Constanța este în acord deplin cu Strategia Națională de Dezvoltare Durabilă 2030 și cu Agenda UE 2030 privind dezvoltarea durabilă.

La evenimentul programat pentru 12 octombrie vor fi prezenți la Constanța, cu ocazia prezentării Strategiei de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța 2021 – 2027, înalți oficiali ai administrației centrale și locale, reprezentanți ai mediului de afaceri și ai societății civile, ai mediului educațional și socio-cultural, precum și reprezentanți ai mass-media.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*