Străini depistați de polițiștii de frontieră de la PTF Negru Vodă și Ostrov

Afgan prins când încerca să treacă ilegal frontiera în România. FOTO Garda de Coastă

Polițiștii de frontieră constănțeni au depistat, în Punctul de Trecere a Frontierei Negru Vodă, un cetățean afgan care a încercat să treacă ilegal frontiera în România, din Republica Bulgaria, ascuns în remorca unui autocamion.

Potrivit Gărzii de Coastă, în cursul zilei de duminică, 03 aprilie, s-a prezentat la controlul de frontieră un cetățean din Republica Moldova, care conducea un autocamion cu semiremorcă, încărcat, conform documentelor, cu marfă din Turcia pentru R. Moldova. În urma verificărilor efectuate de polițiștii de frontieră români, împreună cu polițiștii de frontieră bulgari, a fost descoperit ascuns, pe osia semiremorcii, un bărbat, cetățean străin. În urma verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că cel în cauză este cetățean din Afganistan, în vârstă de 18 ani.

De asemenea, și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Ostrov, în cadrul unei acțiuni pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale, au depistat un bărbat, cetățean turc, în vârstă de 47 de ani, care a trecut ilegal frontiera de stat dintre Bulgaria și România, prin ocolirea Punctului de Trecere a Frontierei Ostrov.

Ca urmare a celor constatate, persoanele au fost preluate, în baza Acordului de readmisie între România și Republica Bulgaria, de către autoritățile de frontieră din Bulgaria, în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*