Curs de Securitate Cibernetică, program nou autorizat la Universitatea Maritimă din Constanța

Sediul UMC - Universitatea Maritima Constanta. FOTO Catalin Schipor

În urma evaluării Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS), Universitatea Maritimă din Constanța a reușit autorizarea programului de studii pentru licență, Securitate Cibernetică.

Necesitatea autorizării acestui program de studiu a rezultat în urma analizei problematicii legate de „Securitate cibernetică”, atât în plan tehnologic și industrial, cât și în planul transferului de date și informații.

Universitatea Maritimă din Constanța este prima universitate din țară care a dezvoltat acest program de studii, adresându-se absolvenților de liceu sau altor tineri cu aptitudini în acest domeniu.

UMC va susține examen de admitere pe baza unui test standard de cunoștințe de matematică, pentru cele 50 de locuri scoase la concurs.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*