Stațiuni, lux și jocuri de noroc

Cazinoul din Constanța

În America de Nord, capitala jocurilor de noroc este Las Vegas din statul Nevada, o zonă frumoasă, cu multe minuni ale naturii – dar nu destule ca să poată trăi exclusiv din turism. Macao, echivalentul Vegasului din Asia, este și ea faimoasă doar pentru cazinourile sale enorme.

Dacă ne uităm la situația din Europa, însă, lucrurile stau diferit. Pe lângă libertatea neîngrădită de a juca păcănele cazinou pe internet, europenii pot vizita stațiuni turistice care, întâmplător, au și un cazinou cu tradiție. Situația ar putea fi similară și la Constanța, a cărui Cazinou, în plin proces de renovare, a servit drept atracție pentru vizitatorii urbei de pe litoral la începutul secolului XX. Tradiția, în schimb, s-a întrerupt. Acum, Constanța nu are o instituție similară cu cazinourile renumite din Nice, Monte Carlo sau chiar Wiesbaden.

Cazinourile din Macau (foto: Wikipedia)

Ar fi oare oportună redeschiderea cazinoului din Constanța drept cazinou? Să aruncăm o privire asupra cum stă situația în alte țări europene.

Un serviciu în plus

Spre deosebire de SUA și China, unde un număr masiv de turiști vizitează cele două capitale a jocurilor de noroc pentru a juca, stațiunile europene nu-și atrag clientela prin promisiunea efemeră a câștigurilor. Aici, cazinourile sunt un serviciu în plus pe lângă cele deja existente, pentru un public doritor, iar veniturile destinațiilor respective nu depind, în principal, de aceste jocuri.

Stațiunea balneară din Wiesbaden (foto: Wikipedia)

Celebrele băi montane din Germania, Baden-Baden și Wiesbaden atrăgeau zeci, chiar sute de mii de turiști datorită apelor termale cu efecte curative cu mult înainte de a se construi primele cazinouri din zonă. La fel și stațiunile maritime de pe malul Mediteranei.

De ce ar călători cineva doar pentru a juca o rundă de ruletă sau blackjack în persoană când servicii similare sunt deja disponibile pe plan local dar și online? Dar dacă stațiunea sau orașul vizitat are și un cazinou cu tradiție – cum e cel din Monaco, din Veneția sau din stațiunile balneare mai sus menționate – acesta va fi, fără dubiu, perceput ca un serviciu care crește atractivitatea destinației.

Cazinoul din Constanța, unul dintre cele mai frumoase

Cazinoul din Constanța ar putea deveni unul dintre cele mai frumoase astfel de destinații din Europa, având în vedere că este, totuși, o clădire cu o arhitectură impresionantă și de o frumusețe aparte. Este o clădire Art Nouveau finalizat în 1910 și inaugurat de principele Ferdinand, născut tocmai din dorința conducerii orașului de a avea o clădire similară cu cele de pe Riviera franceză, destinații precum Nice, Saint Tropez sau Cannes.

Odată completată restaurarea, clădirea va reintra în circuitul celor mai frumoase clădiri Art Nouveau din Europa… dar ar putea deveni și „cel mai frumos cazinou Art Nouveau din Europa”, atragând o categorie aparte de turiști internaționali – pe cei care vor să joace ruletă la o masă acoperită de filț într-un milieu tradițional și unic.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*